Gouden bruidsparen vanaf 2022

Foto:

Burgemeester Minses feliciteerde tot nu toe de gouden bruidsparen in onze gemeente persoonlijk. Hij bracht ze een bezoekje als het paar daar prijs op stelde en nam een bos bloemen en een presentje mee. In 2022 gaat dit veranderen.

Gezamenlijke bijeenkomst

Vanaf 2022 zijn er twee bijeenkomsten voor de gouden bruidsparen van dat jaar; één voor de zomer en één aan het eind van het jaar. De precieze data voor 2022 zijn nog niet bekend. Alle gouden bruidsparen krijgen rond de dag van hun jubileum een schriftelijke felicitatie van het college en de vraag of ze aanwezig willen zijn bij de eerstvolgende gezamenlijke bijeenkomst. Als zij aangeven dat te willen, krijgen ze een paar weken voor de bijeenkomst een uitnodiging hiervoor. Hiervoor kan het paar zich dan aanmelden.

Coronamaatregelen

Natuurlijk gaan deze bijeenkomsten alleen door als de coronamaatregelen dat toelaten.

Waarom deze wijziging?

Er zijn steeds meer paren die 50 jaar getrouwd zijn. Daardoor is het bijna ondoenlijk voor de burgemeester om al deze paren persoonlijk te bezoeken. Vandaar deze wijzigingen, waarmee we als gemeente toch op een feestelijke manier aandacht blijven schenken aan dit bijzondere huwelijksjubileum.

60-jarige en 65-jarige bruidsparen

De burgemeester gaat nog wel langs bij paren die 60, 65 of 70 jaar zijn getrouwd. Bent u dat in 2022 dan krijgt u een telefoontje van ons bestuurssecretariaat met de vraag of u het op prijs stelt dat de burgemeester langskomt om u te feliciteren.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen