Jonge slechtvalken in Alphen vliegen uit

Foto: Harrie Timmermans

ALPHEN – Wie omhoog kijkt naar de torenspits van de Sint-Willibrorduskerk in Alphen, kan de groene nestkast haast niet ontgaan zijn. De kast wordt sinds vorig jaar bewoond door een familie slechtvalken waarvan de jongen momenteel aan het uitvliegen zijn.

Dierenambulance bellen is meestal niet nodig

Elk begin is moeilijk. Soms gaat het uitvliegen dan wat stuntelig en kunnen de jonge valken nog niet veel hoogte maken waarna ze dan op de grond belanden. De werkgroep Slechtvalken Alphen roept op om in dat geval niet de dierenambulance te bellen. Met de dierenambulance worden ze naar de vogelopvang gebracht wat vaak helemaal niet nodig is. Meestal is het genoeg om ze weer terug te zetten bij de nestkast.

Wat te doen als je een jonge slechtvalk vindt?

Vind je een jonge slechtvalk op de grond of op een plek waar je denkt dat ie moeilijk weg kan komen, neem dan contact op met Harrie Timmermans (06-53510839). Hij kan er voor zorgen dat ze weer boven worden gezet, mits ze gewond zijn natuurlijk, dan moeten ze toch echt even naar de vogelopvang voor verzorging.

Ben je benieuwd naar hoe de familie slechtvalken het maakt en de jongen opgroeien? Volg dan de groep Slechtvalken Alphen op Facebook.

Bron: Werkgroep Slechtvalken Alphen
Foto’s: Harrie Timmermans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen