Sport en beweegbeleid: “Baarle beweegt!” ligt ter inzage

Foto: Couleur / Pixabay License

BAARLE-NASSAU – De gemeente Baarle-Nassau heeft op dit moment geen actueel beleidsplan op het gebied van sport en bewegen. Natuurlijk zijn er wel veel activiteiten in de gemeente die hier onder vallen. Maar een totaalvisie op dit onderwerp, inclusief de relaties naar de aangrenzende beleidsterreinen, was er tot op heden niet. Er zijn weliswaar activiteiten in het kader van het lokale sportakkoord.

Visie

Met het nu voorliggende plan heeft het college haar visie op sport en bewegen verwoord. Te beginnen met de paraplu -de visie op wat het college met sport in de gemeente nastreven- en gaan daarna in op de daarvoor beschikbare middelen. Middelen om de visie te realiseren zijn sportaccommodaties, sportfinanciën en personele inzet. Geïntroduceerd is de term sportkapitaal. Van deze onderwerpen wordt aangetoond hoe de situatie in de gemeente is. In het document Baarle Beweegt is een actieplan opgenomen waar in staat hoe verbeteringen te bereiken. Dat actieplan wordt jaarlijks geactualiseerd.

U kunt reageren

Bij het opstellen van het plan heeft de gemeente de bij de verenigingen opgehaalde informatie in het traject voor het sportakkoord goed kunnen benutten. Met verenigingen met bekende specifieke accommodatieproblematiek heeft de gemeente aparte gesprekken gevoerd. Het resultaat hiervan wordt nu onder de aandacht gebracht van de inwoners. De gemeente nodigt iedereen uit die hier behoefte aan heeft en enig belang erbij heeft om te reageren op de beleidsnotitie. Dit kunt u doen tot 1 augustus door een mail te sturen naar [email protected]

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Harrie Mayen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 088 – 382 1000. E-mailen kan natuurlijk ook. Stuur uw mail naar [email protected].

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen