'Meej hil oos hart' viert Smokkelgat carnaval online

12 feb 2021, 11:55 Nieuws
20210130 grenszuuker cvg
BAARLE-NASSAU - Carnaval staat voor de deur en ook in Het Smokkelgat wordt het dit jaar thuis gevierd. 'Meej hil oew hart' is dit jaar het thema wat gezien Valentijnsdag 14 februari en de huidige situatie zeer toepasselijk is. C.V. De Grenszuukers hebben voor een rijkelijk alternatief programma gezorgd.

Online Sauwelavonden

Op zaterdag 30 januari en 6 februari werd de stemming er al ingebracht met twee online sauwelavonden. De avonden waren rijkelijk gevuld met archiefbeelden van de afgelopen jaren. Wil je ze nogmaals terugkijken of was een grap nog niet gevallen? Bekijk de Sauwelavonden terug op het YouTube kanaal van de Grenszuukers.

Smokkelgat in Carnavaleske sferen

Aangezien carnaval dit jaar thuis gevierd wordt, moet iedereen zelf de slingers ophangen. De Grenszuukers roepen dan ook iedereen op om huis en tuin te versieren en iedereen te laten zien dat carnaval ook dit jaar leeft! Het is de bedoeling dat 't Smokkelgat één groot kleurig feestdorp wordt.

Overhandiging van de sleutel en online carnavalsquiz

Vandaag om 20:11 uur zal de sleuteloverdracht plaatsvinden waarop aansluitend om 20:41 de online carnavalsquiz begint!

Zwaaibezoek van de prins

In plaats van dat de Prins(es) zieken thuis komt bezoeken, zullen dit jaar op zaterdag 13 februari de prins en zijn hofdames de zieken op gepaste afstand van het raam of voordeur een hart onder de riem steken.

Preek van de Prins

De carnavals-kerkdienst is een vast onderdeel van het carnavalsfeest. Helaas kan de kerkdienst niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Prins Riesjaar d’n Irtse laat toch van zich horen via het YouTube kanaal van de carnavalsverening.

Compilatie optochten

Op de dag dat de 50e optocht door de straten van Baarle-Nassau zou trekken wordt er het beeldmateriaal van 49 jaar optochten uitgezonden op het YouTube-kanaal van de carnavalsvereniging. Exact om 13:11 uur.

Carnavals Puzzel-speurtocht

Ook aan de kinderen is uiteraard gedacht. Van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 februari kun je meedoen met de carnavals puzzel-speurtocht. Gezinnen met kinderen en alle Grenszuukers groot en klein kunnen meedoen. Het is niet de bedoeling dat er grote groepen mensen gelijktijdig op de been zijn dus houdt wel afstand als je andere speurders tegenkomt. Wie verkleed meedoet kan van zichzelf of zijn gezin een foto maken en die insturen naar [email protected] . En wie weet win je wel een prijs!
Deelnamefomulieren zijn te downloaden via de website van de carnavalsvereniging.

De Grenszuukers steunen?

Voor dit jaar heeft de carnavalsvereniging het Grenszuukers-Versier-En-Vier-Thuis-Carnaval(s)-Pakket samengesteld. Het pakket, nog meer merchandise en het carnavals embleem 2021 kun je bestellen via de webshop
op de site van de carnavalsvereniging. Zo kun je toch een beetje carnaval thuis vieren en steun je gelijk de Grenszuukers om ook volgend jaar een onvergetelijke carnaval te organiseren.
pakket compleet scaled 1
Bron: C.V. De Grenszuukers