Cultuurcentrum Baarle gaat voor een deel weer open

Foto: cultuurcentrumbaarle.eu

Het cultuurcentrum Baarle (CCB) kan begin volgende week voor een deel weer open. Dat blijkt uit onderzoek. Experts hebben alle plafonds van het cultuurcentrum gecontroleerd.

De lokalen van de academie voor Muziek en Woord, de aula en nog enkele andere lokalen op de begane grond kunnen weer veilig open.

De bibliotheek blijft tijdelijk nog gesloten. Voor sommige andere lokalen is het, net als voor de bibliotheek, nodig om extra werkzaamheden uit te voeren. Na deze werkzaamheden bekijken de burgemeesters van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau opnieuw welke lokalen opengesteld kunnen worden.

Omdat slechts een deel van het CCB weer gebruikt kan worden, moet worden bekeken hoe, waar en wanneer de verschillende Baarlese verenigingen gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimtes. Het team van het cultuurcentrum Baarle gaat dit coördineren. Zij nemen hiervoor contact op met de verschillende verenigingen en organisaties.

Maandagmiddag 19 februari besloten de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog het cultuurcentrum Baarle uit veiligheidsoverwegingen direct te sluiten. De reden hiervoor was het plotseling naar beneden vallen van een deel van het plafond in de harmoniezaal.

Beide burgemeesters van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben grote waardering voor het team van het cultuurcentrum Baarle, als ook voor de verenigingen en instellingen die samen met de lokale ondernemers hebben geholpen om snel een ander tijdelijk onderkomen te vinden voor de getroffen gebruikers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen