Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Will van Gool-de Jong

Foto: baarle-nassau.nl

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf heeft woensdagmiddag mevrouw Willibrorda Gerardina Maria van Gool-de Jong gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar enorme inzet voor de samenleving als mantelzorgster, bestuurslid, coördinator, collectant en vrijwilligster. De burgemeester verraste Will van Gool-de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau in het Cultuurcentrum aan de Pastoor de Katerstraat in Baarle.

Vanaf jonge leeftijd is mevrouw Van Gool-de Jong al mantelzorger voor verschillende generaties van haar naaste familieleden. Van haar schoonvader, zwager, zus, broer en zijn vrouw, haar eigen man tot ook mensen buiten de directe familiekring. Nog steeds regelt ze ziekenhuisvervoer en voert ze gesprekken met zorgverleners voor anderen.

Naast zelf collecteren, organiseerde en coördineerde mevrouw Van Gool-de Jong ook lange tijd de collectes van het Diabetes Fonds en de Nationale collecte voor Geestelijk gehandicapten.

Zo’n tien jaar bezorgt Will maaltijden en verblijdt ze de maaltijdontvangers met haar praatje wat er volgens haar vanzelfsprekend bij hoort.

Ook de jeugd heeft altijd de volle aandacht. Leidster bij SOOS ‘Stuif Es In’, twaalf jaar actief als jurylid bij Gloria Atletiek, zestien jaar gaande bij Stichting Jeugdwerk voor o.a. de Wielerzesdaagse, de Avondvierdaagse, Kampweken, Koninginnedag/ Koningsdagvieringen en Sinterklaasfestiviteiten.

En tot slot sloot mevrouw Van Gool-de Jong zich in 2010 aan bij de Seniorenvereniging Baarle-Nassau waar ze vier jaar lang bestuurslid was en tot en met december afgelopen jaar, altijd enthousiast activiteiten mee organiseerde en ondersteunde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen