Koninklijke onderscheiding voor Carla Coenders-Klerks

Foto: Gemeente Baarle-Nassau / Eline Blok Fotografie

Zaterdag 12 maart was een feestelijke dag met een grote verassing voor Carla Coenders-Klerks, voorzitter van Vrouwen van Nu Baarle-Nassau en Ulicoten.

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf liep tijdens de opening van het jubileumfeest binnen om bestuur en leden te feliciteren met het 90-jarig bestaan van de vereniging. En om haar een koninklijke onderscheiding uit te reiken. Carla Coenders-Klerks is benoemd tot Lid in de orde van Oranje- Nassau.

Mw. C.H.M. (Carla) Coenders-Klerks

Carla Coenders-Klerks is sinds 2004 bestuurslid van de KVO Baarle-Nassau (Later Vrouwen van Nu). Tevens is zij sinds 2014 voorzitter van Vrouwen van Nu. Naast haar bestuurswerkzaamheden organiseert en coördineert ze veel activiteiten voor Vrouwen van Nu, zoals wekelijkse fietstochten, wandeltochten, gymavonden, jaarlijkse activiteiten en jubilea. Daarnaast bezoekt en spreekt ze regelmatig leden die minder valide of ziek zijn. Ook verzorgt ze de communicatie/PR en website voor Vrouwen van Nu.

Carla Coenders begeleidde de aansluiting van KVO Baarle-Nassau bij Vrouwen van Nu. En later het proces van de fusie van Vrouwen van Nu Ulicoten en Vrouwen van Nu Baarle-Nassau. In 2017 werd zij verkozen tot Vrouw van Nu van het jaar binnen de landelijke vereniging.

Op verzoek van het cultuurcentrum en Vluchtelingenwerk onderzocht Carla vanaf 2017 de mogelijkheden om ‘Vrouwen van nu Baarle’ met ‘Vrouwen van elders in Baarle’ kennis te laten maken. Dit leidde tot het regelmatig organiseren van gezamenlijke activiteiten in het cultuurcentrum, zoals kookcursussen.

Sinds 2015 is Carla collectant voor de Nierstichting, de Brandwondenstichting en KWF Kankerbestrijding.

Ook in het verleden was Carla al een periode actief als vrijwilliger. Van 1983 tot 1986 ondersteunde ze bij de organisatie van activiteiten voor Jeugdwerk Baarle en voor Gloria Atletiek.

Foto: Eline Blok Fotografie

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen