Ga op archeologische speurtocht door Alphen

Foto: Oudheidkundig Streekmuseum Alphen

ALPHEN – Tijdens de nationale archeologiedagen kun je een avontuurlijke speurtocht doen door Alphen. Alphen heeft een rijke geschiedenis wat blijkt uit de archeologische vondsten en zo ligt er soms meer onder je voeten dan je denkt.

De speurtocht is georganiseerd door Heemkundekring Carel de Roy en het Oudheidkundig Streekmuseum Alphen. Al wandelend door het dorp wordt je je er bewust van wat in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen belangrijke plekken zijn geweest en wat het verband is tussen straatnamen en de geschiedenis.

Aan de hand van 15 vragen krijg je codeletters. Lukt het jou om als archeologische speurneus de juiste codeletters te verzamelen? Als beloning mag je proberen om met de metaaldetector iets op te piepen uit de tuin van het streekmuseum.

Van vrijdag 18 juni tot en met zondag 20 juni 2021 kun je het tekstboekje afhalen bij de PLUS-supermarkt in Alphen (Willibrordplein 3). Op eigen gelegenheid loop je, met de aanwijzingen in het boekje, een route van ongeveer een uur (iets minder dan 4 km). Je start bij de ingang van de PLUS-supermarkt en de route eindigt daar vlakbij, bij het Oudheidkundig Streekmuseum.

Let op: Het museum is alleen open op zondagmiddag 20 juni 2021 van 13.30-16.30 uur. Alleen dan kun je je code laten controleren en als beloning met de metaaldetector aan de slag.

Lees ook: Burgemeester Minses overhandigt archeologische beleidskaart voor Alphen-Chaam

Bron: Archeologiedagen, Heemkundekring Carel de Roy

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen