Weg met de paraplu! Vanaf morgen droog en zonnig

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

Vanavond verdwijnen de stapelwolken, schijnt de zon nog een tijdje en wordt het overal droog. Het blijft nog lang aangenaam met in het midden en zuiden rond 21:00 uur 13-17 graden.

Komende nacht is het op veel plaatsen helder. Het noorden krijgt gedurende de nacht echter met wolkenvelden vanaf de Noordzee te maken. Daarbij kan het flink nevelig en plaatselijk ook mistig worden. In de rest van het land blijft het bij een enkele mistbank. Het koelt af naar 4-7 graden.

Morgenochtend komt in het noorden en oosten veel bewolking voor. Gedurende de ochtend breekt langzaam de zon door. In de rest van het land schijnt de zon vanaf het begin van de ochtend en ontstaan stapelwolken.

Morgenmiddag zijn er stapelwolken en zonnige perioden. Mogelijk komt in het noorden meer bewolking voor. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 15 graden in het uiterste noorden tot lokaal 20 in het zuiden en zuidoosten. In het midden wordt het 18 à 19 graden. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig van kracht. Omdat het niet al te hard waait is het prima weer voor bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling.

Morgenavond en in de nacht naar zondag klaart het breed op. Lokaal kan een mistbank ontstaan en de minima komen uit op 4-6 graden. In het oosten kan het lokaal een graadje kouder zijn.

Zondag belooft een mooie lentedag te worden. De zon schijnt volop en in het binnenland wordt het op veel plaatsen ruim 20 graden. In het zuidoosten kan het 22 graden worden. In de kustgebieden is het met 17-19 graden iets minder warm. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. Al met al is het heerlijk weer om buiten te zijn. Als je naar buiten gaat, is het wel opletten voor de krachtige zon. Met zonkracht 7 kan een lichte huid tussen 12 en 15 uur al in 10-20 minuten verbranden.

Maandag krijgen we nog zo’n lentedag met veel zonneschijn en temperaturen die zelfs nog wat hoger uitkomen dan in het weekend. Het wordt 19 graden in het noordwesten tot lokaal 24 in het zuidoosten. Het blijft droog.

De dagen daarna houdt het droge, vrij zonnige en warme weer aan. Daarbij komen de maxima op de meeste plaatsen tussen 20 en 25 graden uit. In de loop van de week neemt de kans op een enkele bui toe.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen