Een (straat)kei van een boek!

Oordeelstraat: Fons v.d. Heijning voor het huis van Jan v.d. Heijning en Liza Hoefmans (ca. 1947, Ad Kuijpers)
Oordeelstraat: Fons v.d. Heijning voor het huis van Jan v.d. Heijning en Liza Hoefmans (ca. 1947, Ad Kuijpers)
Foto: Heemkundekring Amalia van Solms

BAARLE – Komend najaar brengt Amalia een nieuwe versie uit van het prachtige, grote en kleurrijke boek “Straten met een verhaal”. Binnenkort gaan de persen bij de Koninklijke Drukkerij Em. de Jong bv weer draaien voor het boek van maar liefst 43 x 33 cm met harde kaft en bijna 300 pagina’s kwaliteitspapier. Die tweede uitgave beschrijft alle per 1 juni 2021 gekende 226 straten van Hertog, Nassau, Castelre, Ulicoten en Zondereigen in woord én beeld.

Een van de mooiste straatbeelden in Baarle. Rechts vooraan een goed restaureerde Vlaamse schuur (2021, André Moors)

In 2010 verscheen de eerste uitgave. In een mum van tijd was deze uitverkocht, tot spijt van velen die te laat waren om het boek aan te schaffen. De schrijvers van het boek van 2010, André Moors en zijn zoon Dennis, zijn alweer geruime tijd in de weer om die tweede uitgave mogelijk te maken.

De schrijvers van het boek, André en Dennis Moors

De teksten zijn waar nodig geactualiseerd. Een aantal oude en zeer oude foto’s is vervangen door andere. En dat geldt ook voor een aantal nieuwe foto’s. Alleen al het bekijken van meer dan 800 foto’s is een lust voor het oog! Achterin het boek vindt u een grote kleurenplattegrond waarop alle straten zijn ingetekend. Ja, zelfs de 95 zandwegen e.d. in het buitengebied die een officiële straatnaam hebben, staan erop vermeld.

Stationsstraat: Het personeel van confectiefabriek Lehmann. De fabriek stond naast de huidige Aldi (1953, Werner Lehmann)

Het boek is een absolute aanrader. Het zou geweldig zijn als in ieder gezin het boek aanwezig is!

De prijs voor het boek is:

  • bij voorschrijving vóór 1 augustus 22,50 euro (gelijk aan de prijs van 11 jaar geleden);
  • na de voorinschrijvingstermijn 25,00 euro (eveneens zoals in 2010);
  • als klap op de vuurpijl, mensen die het in 2010 al aanschaften, betalen nu voor de tweede uitgave slechts 10,00 euro

Hoe kan dat?

Wel, deze zeer aantrekkelijke prijzen zijn mogelijk door de geweldige medewerking van Koninklijke drukkerij Em. de Jong bv en het grote sponsorbedrag van directeur Joep de Jong.

Voorinschrijving, ophalen en betalen van de bestelde boeken

De voorinschrijvingen moeten gedaan worden vóór 1 augustus. U kunt dat doen door vanaf nu uw naam, adres en of u in aanmerking komt voor de verlaagde prijs van 10 euro, door te geven aan André Moors, via het mailadres [email protected]

Als dat niet mogelijk is, kunt u André ook bellen op 06 5218 0388.

Tijdig wordt bekendgemaakt waar en wanneer in oktober het boek kan worden opgehaald. Betaling bij afhaling, graag met gepast geld.

Bron: Heemkundekring Amalia van Solms
Door: Antoon van Tuijl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen