Gratis streams Concertgebouw op vrijdag

Foto: Enbuscade / Pixabay License

Het Koninklijk Concertgebouworkest biedt de komende tijd gratis concertstreams op vrijdagavonden om 20.00 uur via concertgebouworkest.nl, Facebook en YouTube.

Na de première blijven de streams nog een week beschikbaar via concertgebouworkest.nl/video. Daar is nu al de stream te vinden van 9 april waar het orkest een kamermuziekprogramma met orkestleden in diverse bezettingen verzorgde. Te horen en zien zijn het eerste deel (Allegro con spirito) uit Tsjaikovski’s Souvenir de Florence, Berio’s Opus Number Zoo, het derde deel (Notturno) uit Borodins Tweede strijkkwartet, Pärts Spiegel im Spiegel in een versie voor cello een vibrafoon, en de wereldpremière van Resilience van Rob Dirksen, contrabassist in het Concertgebouworkest en componist.

Streamingschema via concertgebouworkest.nl, Facebook en YouTube

Op vrijdag 16 april leidt Paavo Järvi het Concertgebouworkest in Mozarts Pianoconcert nr. 24, KV 491 met debuterend solist Víkingur Ólafsson, gevolgd door Schumanns ‘Rheinische’ symfonie.

Op 23 april streamt het Concertgebouworkest een nieuw programma onder leiding van Jaap van Zweden. Bariton Matthias Goerne zingt de wereldpremière van Der Einsiedler, een opdrachtwerk van Detlev Glanert, en liederen van Schubert en Richard Strauss. Vervolgens leidt Van Zweden het orkest in Beethovens Vijfde symfonie.

Op 30 april klinkt een op 8 november 2020 geregistreerd programma, waarin Daniel Harding het Concertgebouworkest leidt in Stravinsky’s Apollon musagète en Messiaens Et exspecto resurrectionem mortuorum.

Gratis

Het Concertgebouworkest kan zijn programma’s gratis streamen dankzij de genereuze steun van schenkers en sponsoren. Informatie over schenken is te vinden op concertgebouw.nl/schenken.

Bron: Concertgebouw.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen