Woensdag 10 februari: Extra raadsvergadering gemeente Baarle-Nassau procesvoorstel huisvesting ABG-organisatie

Foto: Cubag.Nieuws.nl

BAARLE-NASSAU – Vorig jaar zomer is er geen duidelijkheid gekomen over de huisvesting van de ABG-organisatie. Na overleg met alle betrokkenen is nu het voorstel het ABG- huisvestingsvraagstuk opnieuw ter hand te nemen.

In een procesvoorstel wordt het proces geschetst waarlangs getracht wordt op één lijn te komen. Door het doorlopen van 5 stappen ontstaat een gedegen en zorgvuldig besluitvormingsproces, waarbij elke stap wordt afgerond met een besluit door het bevoegde bestuursorgaan alvorens een volgende stap te zetten (go/no go). De eerste stap betreft het eens worden over het in het raadsvoorstel geschetste proces. Dit raadvoorstel ligt ter instemming voor bij alle drie de gemeenteraden.

De raad van Alphen-Chaam en van Gilze en Rijen nemen in hun raadsvergadering op 11 februari hierover een besluit. De raadsvergadering in Baarle-Nassau is pas op 24 februari. Het is gewenst om het besluit ongeveer gelijktijdig te nemen in de drie raden. Daarom is er op woensdag 10 februari 2021 aansluitend aan de commissie Bestuur en Middelen een extra raadsvergadering gepland en neemt de raad van Baarle-Nassau een besluit over het procesvoorstel.

Deze extra raadsvergadering start ongeveer 21.00 uur en is digitaal. De vergadering is openbaar en is te volgen via de lokale omroep en een livestream op facebook. De agenda en de stukken zijn te vinden op de website www.baarle-nassau.nl/gemeenteraad.

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen