Starterslening Alphen-Chaam zorgt voor meer mogelijkheden op de koopmarkt

Foto: Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Momenteel is het voor starters relatief duur om een woning te kopen. Hypotheken zijn moeilijker te krijgen en daarnaast kunnen de ‘kosten koper’ niet meer worden gefinancierd. Ook CPO-initiatieven (collectief particulier opdrachtgeverschap) zijn relatief duur geworden, omdat aannemers hogere bedragen vragen voor de bouw.

Om starters toch de mogelijkheid te geven een woning te kopen, biedt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de starterslening aan. Starters krijgen hierdoor de gelegenheid om op een verantwoorde manier, via de gemeente, een aanvullende lening af te sluiten om een eerste koopwoning mee te financieren. Door het vaststellen van de verordening ‘Starterslening Alphen-Chaam 2020’ krijgen starters meer mogelijkheden om zich op de koopmarkt te begeven.

Gunstige voorwaarden

Deze aanvullende lening is tegen gunstige voorwaarden. Zo betaal je als starter de eerste drie jaar geen maandlasten. Na de drie jaar ga je als starter aflossen en dan betaal je ook rente. Daarnaast kan de starterslening gecombineerd worden met de vast te stellen duurzaamheidslening, om meteen duurzaam te kunnen investeren in de woning.

Meer informatie over de starterslening is te vinden op www.alphen-chaam.nl/starterslening.

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen