Volksfeest opening randweg Baarle

Foto:

Samen met negentien verenigingen houden de gemeenten Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en Cultureel Centrum Baarle op zaterdag 7 september een volksfeest.

Het feest is om de opening van de randweg te vieren. Ter hoogte van de personeelsparking van Drukkerij Em. de Jong staat een tent waar je kan genieten van een drankje en een hapje. Op de randweg maken we met de verenigingen een mooi programma. Het is een uniek gebeuren om samen de randweg op te wandelen. En deel uit te maken van dit volksfeest. Een feest voor elke Baarlenaar.

Cesar Zuiderwijk zoekt jou voor drumspektakel
Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) roept slagwerkers op om samen een drumspektakel neer te zetten bij de randweg. Heb je een drumstel, drum of percussie-instrument? En heb je tijd op zaterdag 7 september tussen 14.30 uur en 16.00 uur? Dan kan je meedoen met het grootse drumspektakel, samen met Cesar. Meld je uiterlijk op woensdag 4 september aan door een mail te sturen aan [email protected] of [email protected]. Of bel met het Cultureel Centrum Baarle. Telefoon 014 699 326 (B) of 013 507 82 33 (NL). Geef bij het aanmelden je naam en telefoonnummer op en welk soort slagwerk je speelt.

Hoe laat begint het volksfeest?
Zodra het programma van het feest klaar is, hoort u er meer over. We kunnen al wel vertellen dat het feest om 10.00 uur begint en rond 17.00 uur eindigt. Om veilig de laatste voorbereidingen te treffen, sluiten we de randweg om 08.00 uur af. Na het feest gaat de weg om 18.00 uur weer open voor het verkeer. Zet dus uw wekker als u alles wilt meemaken van het volksfeest op 7 september.

Lopen op de randweg of laat je rondrijden
Tijdens het volksfeest heb je van 10.00 uur tot 17.00 uur de gelegenheid om over de weg te lopen. Iets wat normaal gesproken niet mogelijk is. Wil je je over de weg laten rondrijden? Dat kan! Verenigingen bieden rondleidingen aan met onder andere volkswagenbusjes, oldtimers en koetsen. Ook mindervaliden zijn van harte welkom om over de weg te rijden met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel.

Met trots presenteren wij het feestteam volksfeest Baarle
Deze negentien verenigingen zorgen voor een aantrekkelijk en afwisselend feestprogramma tijdens het volksfeest: Heemkundekring Amalia van Solms, dansclub Baarle, scootmobielclub Baarle, Boa Sorta, KVV Dosko Baarle, Enclavekoor, Enclaveruiters, Enclave Theater, The Ferrymen, Golden Girls, Historische Machineclub Club Kempen, Erfgoed Noorderkempen, Okra Dans, oldtimervereniging, Omroep Baarle, harmonie Sint Remi, muziekvereniging Ulicoten, parochiekoor Ulicoten en de ZLTO. Ook Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring, heeft medewerking toegezegd.

Waar is de ingang van het feestterrein van het volksfeest?
Speciaal voor het volksfeest is de randweg Baarle afgesloten tussen de rotonde Alphenseweg en de rotonde Nijhoven. De ingang van het feestterrein is aan de Visweg in Baarle. Op de parkeerplaats van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong B.V. is de ontvangst, staat een feesttent en diverse horecavoorzieningen. Via het feestterrein aan de Visweg loopt u naar de randweg. Op de randweg staat een podium. Er is een feestprogramma bij de feesttent en op het podium bij de randweg.

Advies: kom met de fiets of te voet naar het volksfeest
Het aantal parkeerplaatsen bij de ingang van het feestterrein aan de Visweg is beperkt. Daarom roepen we alle Baarlenaren op om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het volksfeest te komen. Inwoners die met de auto komen vragen we om een parkeerplek te zoeken op het industrieterrein. Bedankt voor uw medewerking.

Wat is het programma van 10.00 uur tot 17.00 uur?
Het feestprogramma begint om 10.00 uur. In de tent bij de ingang van het feestterrein aan de Visweg start dan ‘Cultuur in de tent’. Er is een tentoonstelling met archeologische vondsten van omgeving randweg. De archeoloog is aanwezig voor een toelichting. Heemkundevereniging Amalia van Solms vertelt over de geschiedenis van Baarle. Ook Erfgoed Noorderkempen en de Stichting Herdenking Bevrijding van Baarle bemannen een stand in de tent. Buiten is een kinderplein met overdekte springkussens voor de kleinsten en een springkussen voor de wat oudere kinderen. Er is ook limonade en een suikerspin voor de kinderen.

Om 12.00 uur is het tijd voor een officiële opening. Er is dan friet voor alle aanwezige Baarlenaren. Verschillende verenigingen verzorgen een optreden bij de tent en op het podium op de randweg.

Vanaf 15.00 uur is het drummen met Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring). Om 15.50 uur speelt Cesar Zuiderwijk samen met WC-Experience een nummer van de Golden Earring. Van 16.00 tot 17.00 uur treedt de WC-Experience op. Van 17.00 tot 18.00 uur is het volksfeest alleen nog op het parkeerterrein van Drukkerij de Jong. Om 18.00 uur gaat de randweg weer open voor het verkeer. Dat is ook het einde van het feest.

Volksfeest is een openluchtfeest
We rekenen op mooi nazomerweer op zaterdag 7 september. Houd er rekening mee dat het volksfeest buiten plaatsvindt. Is er een kans dat er een regenbui valt? Dan is het handig om een paraplu of regenjas mee te nemen.

Wat gebeurt er met het verkeer over de randweg op zaterdag 7 september?
Speciaal voor het volksfeest is de randweg van 08.00 uur tot 18.00 uur afgesloten tussen de rotonde Alphenseweg en de rotonde Nijhoven. Verkeersregelaars zijn aanwezig om doorgaand verkeer te begeleiden. Houd rekening met meer doorgaand verkeer in de dorpskern Baarle op zaterdag 7 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen