Vijftien buurtverenigingen in de CUBAG-regio deden mee aan World Cleanup Day

19 sep 2021, 8:50 Nieuws
20210919 wcd gbn
ALPHEN-CHAAM / BAARLE-NASSAU - Ruim 100 inwoners van zes buurtverenigingen en een kinderopvang in de gemeente Alphen-Chaam en 265 inwoners van negen buurtverenigingen en organisaties in de gemeente Baarle-Nassau deden mee aan de World Cleanup Day op 18 september. De geplande Opschoondag in maart ging door de coronamaatregelen niet door. Daarom zijn de gemeenten nu aangesloten bij World Cleanup Day. Op deze dag zetten veel inwoners zich in voor een schonere omgeving.
Ze gingen niet alleen aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Zij ruimden ook blad op, onkruid werd gewied en straatmeubilair schoongemaakt. De buurtverenigingen namen daarbij brandgangen, speeltoestellen, bankjes en straatnaambordjes onder handen.
Wethouder Nico Sommen van de gemeente Baarle-Nassau: “Geweldig dat zoveel inwoners zich ook dit jaar inzetten om hun buurt of wijk schoon te houden. Naast een schone buurt zorgt deze dag ook voor verbinding. Dank voor jullie inzet.”

Samenwerking

Samen met de Woonstichting Leystromen zorgden de gemeenten voor de opruimmaterialen, zoals prikkers, handschoenen en vuilniszakken. Het verzamelde afval werd ook afgevoerd. Voor de buurtverenigingen die zich hebben aangemeld voor deze dag, was er bovendien ook iets lekkers. Na het harde werken was er een worstenbroodje of appelflap als beloning.
Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau