Oranje-tompouce-challenge tijdens Koningsdag 2021 Chaam

15 apr 2021, 16:43 Nieuws
20210415 koningsdag chaam jca
CHAAM - Na een jaar van geen traditionele Koningsdag en geen traditionele Sinterklaasintocht, hadden we allemaal gehoopt in 2021 weer het “normale” leven te kunnen gaan beleven. Helaas mag het dit jaar nog steeds niet zo zijn en is het Oranje Comité Chaam ook dit jaar weer beperkt tot het organiseren van digitale activiteiten rondom Koningsdag. Het comité is zeker niet getreurd, want ze hebben weer een aantal leuke activiteiten bedacht.
Allereerst roept het comité iedereen natuurlijk weer op om de Nederlandse vlag en wimpel uit te hangen. Hoe meer hoe beter! Maak het zo oranje mogelijk maken buiten in de Chaamse straten!

10:00u Start online oranje-tompouce-challenge

In samenwerking met bakkerij Van Gils kan iedereen 4 heerlijke oranje tompouces maken, gewoon thuis in je eigen keuken! Hoe leuk is dat? Je moet je hiervoor wel uiterlijk 20 april opgeven via [email protected]
. Vermeld daarbij je naam, adres, je leeftijd, je school en in welke groep je zit. Als je dit gedaan hebt ontvang je een email waarin staat waar en wanneer je de ingrediënten mag komen ophalen en hoe je de workshop kan volgen.
Voor Chaamse gezinnen met een kind tot en met 12 jaar verzorgt het Oranjecomité gratis 1 pakket met ingrediënten voor 4 tompouces. Iedereen ouder dan 12 jaar of gezinnen die een extra pakket willen bestellen kunnen voor een prijs van € 2,50 ook een pakket bestellen en meedoen! Ook hiervoor moet je je wel uiterlijk 20 april opgeven via het hierboven vermelde emailadres en dien je duidelijk aan te geven dat het om een extra en/of betaald pakket gaat. Vergeet je dus niet aan te melden uiterlijk op 20 april !
En deel je smulfoto’s na de workshop op https://www.facebook.com/SinterklaasOranjeComite of mail ze naar [email protected] .

Gehele dag

Alle kinderen van de Chaamse scholen, peuterspeelzaal en kinderdagverblijven ontvangen op vrijdag 23 april een Oranjeboekje. Hierin staan allerlei leuke opdrachtjes, kleurplaten, knutselwerkjes en puzzeltjes die ze kunnen doen tijdens Koningsdag. Aan het boekje zijn ook een paar lootjes geniet, waarmee je ’s middags kans maakt op leuke prijzen tijdens de kindertombola via de Facebook site !

15:00u Kinder-tombola

Om 15:00 uur wordt er gestart met de tombola via de Facebook site
. Alle kinderen maken kans op leuke prijsjes dus vergeet niet om mee te doen! Aan het uitgereikte Oranjeboekje zitten lootjes waarmee de kinderen kans maken op leuke prijzen!

Van 24 april tot 7 mei Puzzel- wandeltocht door Chaam

Binnen de bebouwde kom van Chaam zijn achter verschillende ramen letters verstopt. De bedoeling is dat de kinderen de letters gaan zoeken en er een vragende zin van maken. De zin met het antwoord dienen uiterlijk 7 mei voorzien van naam en adres gemaild te worden naar [email protected]. Onder de goede inzendingen wordt een mooie prijs verloot!
Ondanks alle beperkingen hoopt het comité er met inwoners weer een leuke Koningsdag van te maken.
Bron: Stichting Sint Nicolaas-/ Oranje Comité Chaam