Leerlingen uit groep 7 en 8 in Alphen-Chaam presenteren eerste Kindertrendrede aan het college en gemeenteraad

02 jul 2021, 15:58 Nieuws
20210702 kindertrendrede gac
ALPHEN-CHAAM - Op woensdag 30 juni presenteerden 17 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen de Driesprong, de Mattheusschool en Willibrordusschool in Alphen-Chaam de Kindertrendrede aan het College en de gemeenteraad. Drie leerlingen lazen de Kindertrendrede voor en beantwoorden vragen vanuit de gemeenteraad en het college. Dit deden zij op zeer professionele wijze en digitaal vanuit basisschool De Driesprong in Chaam.

Toekomstlessen en workshop

Tijdens twee toekomstlessen en een workshop spraken de leerlingen onder begeleiding van twee PABO-studenten over hun toekomst en dat van de gemeente Alphen-Chaam. Uit die lessen kwamen tien adviezen gericht aan burgemeester Minses en wethouder Braspenning. De twee adviezen die bovenaan het lijstje staan zijn: “zorg dat de natuur bovenaan staat in Alphen-Chaam” en “maak onze speelplaatsen groen! Geen steen en plastic”.

Wat gaat er met de tien adviezen gebeuren?

Na afloop kreeg de wethouder de Kindertrendrede aangeboden en vroegen de leerlingen wat de wethouder met de adviezen gaat doen. Daarop gaf de wethouder aan dat de Kindertrendrede onderdeel zal uitmaken van de Toekomstvisie 2030 van Alphen-Chaam en daarmee onderdeel zal uitmaken van beleidsontwikkelingen die de komende jaren worden opgepakt.
Bron: Gemeente Alphen-Chaam