Kunstenaars gezocht voor expositie tijdens de kermis in Ulicoten

13 jul 2021, 11:36 Nieuws
20210713 ulicotenkeris sdu
ULICOTEN - Zondag 22 augustus is het weer kermis in Ulicoten. Dit jaar geen "Heel Ulicoten bakt", mede door corona, maar "Kunst in het dorp". Hiervoor zijn de werkgroepen "Kermis en Kunst in Ulicoten" op zoek naar "kunstenaars" die iets willen maken met het thema "Ulicoten".
De kunstwerken kunnen bijvoorbeeld geïnspireerd zijn op de Kermis, Bernardus, het beekje De Bremer, of de windhoos van 1967. Kunstuitingen mogen in de breedste zin van het woord en uitgevoerd in alle denkbare disciplines. Hierbij moet je het woord "kunstenaar" niet te zwaar nemen, want de stichting wil het juist laagdrempelig houden.
Het "kunstwerk" mag van allerlei materialen zijn: hout, ijzer, klei, wol, papier, een schilderij, foto, noem het maar op, zo lang het maar binnen het thema valt. Bij de opening van de kermis zal de beste inzending bekendgemaakt worden, maar meedoen is belangrijker dan winnen. De creaties zullen een tijd lang in de Bremerpoort tentoongesteld worden. Er wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om de creaties ergens in Ulicoten definitief te plaatsen (denk aan "De harende boer"). Of om van alle creaties een gezamenlijk kunstwerk te maken. Dit alles uiteraard in overleg met de inzenders.
Twijfel niet te lang, en begin er gewoon aan. Wie weet schrijf je geschiedenis in Ulicoten!
Wie mee wil doen kan zich opgeven bij Angela Boomaerts-Roelen via bellen/Whatsapp op 06-12311154.
Bron: Werkgroep Kermis Ulicoten, i.s.m. Werkgroep Kunst Ulicoten