Eerste werkbezoek van de nieuwe Commissaris van de Koning aan Alphen-Chaam

26 mei 2021, 9:36 Nieuws
20210526 cvdk gac
ALPHEN-CHAAM - Op woensdag 19 mei bracht de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Ina Adema, een werkbezoek aan de gemeente Alphen-Chaam. Het was het eerste officiële ambtsbezoek van de Commissaris aan een gemeente sinds haar aantreden.
Het programma was aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Het bezoek begon met een ontvangst in het gemeentehuis. Tijdens het gesprek met de fractievoorzitters kwamen de financiële uitdagingen in het sociaal domein, de duurzaamheidsopgave, de stikstofproblematiek en de woningbouwbehoefte ter sprake.

Vitaliteit in de recreatiesector

Als thema voor& het werkbezoek koos de gemeente vitaliteit in de recreatiesector. Tijdens een interactieve rondleiding op vakantiepark RCN De Flaasbloem werd de Commissaris van de Koning bijgepraat over de projectmatige aanpak die de gemeente hanteert voor de verblijfsrecreatieve bedrijven en de samenwerking tussen de bedrijven en de gemeente om een betere kwaliteit, veiligheid en legitimiteit van de sector te realiseren om zo eenzijdig overheidsingrijpen te voorkomen.

Acht van Chaam

Uiteraard mocht ook een bezoek aan museum 8 van Chaam niet ontbreken. Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd is sinds 2014 opgenomen in de Nationale Inventaris Cultureel Erfgoed van het Koninkrijk der Nederlanden en is daarmee de enige wielerwedstrijd die in de Inventaris is opgenomen. Ad Koijen, voorzitter van het organisatiecomité en Mart Verhees, conservator van het museum namen de Commissaris van de Koning aan de hand van bijzondere verhalen mee in de rijke historie van de Acht.

Cittaslow

Het bezoek van de Commissaris van de Koning aan Alphen-Chaam werd afgesloten met een gesprek met het college van B&W op de inspirerende vergaderlocatie Doorzicht in Chaam. Na een presentatie van eigenaar Guido Vermetten over de totstandkoming van Doorzicht en de verbinding met de filosofie van Cittaslow, spraken de Commissaris van de Koning en het college over de toekomstvisie Alphen-Chaam, de samenwerking voor het behoud van een vitaal platteland en het ontwikkelperspectief voor Chaam in relatie tot de provinciale weg N639.
Burgemeester Joerie Minses: “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd werkbezoek, waarmee we de Commissaris een mooie eerste indruk hebben kunnen geven van onze gemeente. Zij was zeer geïnteresseerd in alles wat er speelt in onze gemeente. Het was een eer om haar als eerste in onze gemeente voor een officieel werkbezoek te ontvangen”.
Bron: Gemeente Alphen-Chaam