Dit jaar weer kermis op het plein in Ulicoten

15 jul 2021, 17:49 Nieuws
20210715 ulicotenkermis sdu
ULICOTEN - Zondag 22 augustus vindt op het Bremerplein in Ulicoten weer de jaarlijkse kermis plaats. Om 12.00 uur wordt de kermis geopend voor de deur van de Bremerpoort.
Jaarlijks wordt van 20 tot 28 augustus Sint-Bernardus vereerd, de patroonheilige van Ulicoten. Daarom is de kermis in Ulicoten van vroeger uit ook altijd in het weekend na 20 augustus gepland. Alle aanwezigen die een kopje koffie bestellen bij de Bremerpoort krijgen daar een zojuist in de kerk gezegende Bernarduskoek bij, gebakken door bakker Ricardo Geerts. Uiteraard is de koek gedecoreerd met een afbeelding van de heilige Bernardus. De brassband en de percussiegroep "Afslag Ulicoten" verzorgen de muzikale omlijsting.

Kermis op het Bremerplein

Op het kermisterrein komen verschillende attracties zoals een draaimolen, schiettent, eendjes vissen, springkussen, ballen gooien en mini-boerengolf. Drie dames van Kober kinderopvang gaan schmincken en glittertattoos zetten. Ook op het kermisterrein zal het zeker niet stil zijn aangezien Jos Sommen heel de dag op de stille momenten zorgt voor toepasselijke kermismuziek.
De winnaars van "Kunst in het dorp"
zullen om 13:00 uur bekend worden gemaakt. Dit doet de Werkgroep Kermis Ulicoten in samenwerking met de Werkgroep Kunst Ulicoten.
Vervolgens presenteert spelleider Toon Graafmans vanaf 13:30 uur het Rad van Fortuin op het Bremerplein. En om 14.00 uur begint de live-muziek op het podium op het Bremerpein met optredens van All about Willie, Bulletproof en Céline Horsten.
0001 2

Dartavond 'Darts Single 501'

Voorafgaand aan de kermis vindt op vrijdagavond 20 augustus de dart-avond 'Darts Single 501' plaats in de Bremerpoort. Deelnemers kunnen zich inschrijven bij Ricardo Geerts (06-43913809). De opbrengsten van het inschrijfgeld (€ 7,50) wordt in zijn geheel besteed als prijzengeld voor de 1e, 2de en 3e prijs.
20210706 120751 1

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen zal het geheel met dranghekken moeten worden afgezet en bezoekers bij de ingang geregistreerd worden. Op het kermisterrein mag iedereen rondlopen op de aangegeven routes. Het Bremerplein is geheel ingericht als terras met tafels en stoelen, rekening houdend met de 1,5 meter afstand.
Bron: Werkgroep Kermis Ulicoten