24 november opent SDE++ subsidieronde voor zonnepanelen op bedrijfsdaken

19 nov 2020, 10:40 Nieuws
solar panel 1393880 1280 1
ALPHEN-CHAAM / BAARLE-NASSAU - De gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau hebben de ambitie om in 2030 op minimaal 49% CO2-vermindering uit te komen. Zonnepanelen op bedrijfsdaken is een van de manieren om duurzame energie op te wekken. Zeker gezien het feit dat er in de gemeente tientallen bedrijfsdaken zijn met een dakoppervlakte van meer dan duizend vierkante meter.

Subsidie aanvragen

Op 24 november start weer een nieuwe SDE++ subsidieronde. Ondernemers kunnen tot 17 december de subsidie aanvragen. Voor ondernemers die willen weten wat de mogelijkheden zijn, kunnen de gemeentes vanuit project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ ieder vijftig dakscans aanbieden tegen gereduceerd tarief. Ondernemers betalen geen € 275,00 maar € 92,00; de gemeente de rest. Voor dat bedrag komt een zonnecoach van Enpuls op afspraak bij de ondernemer langs om de mogelijkheden in kaart te brengen. Bijvoorbeeld of het pand geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen op het dak passen en hoeveel energie deze opleveren. De eerste dertig scans vonden inmiddels plaats.
Voor meer informatie over de subsidie of het aanvragen van een dakscan kunnen ondernemers een e-mail sturen naar [email protected] .
Bron: Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente Baarle-Nassau