Lichtjestocht: MTB Nightride ‘Cross The Border’ zaterdag 25 september Baarle-Nassau/Hertog

Foto: WV Tourmalet

BAARLE – Op zaterdag 25 september a.s. organiseert Wielervereniging Tourmalet uit Baarle-Nassau voor de zesde maal de alom bekende (internationale) lichtjestocht in Baarle-Nassau/Hertog; een bijzonder evenement in de regio. De tocht zal plaats vinden onder de naam: MTB Nightride ‘Cross The Border’.

Over de grens door en om verrassende plaatsen

Het is een Mountainbike-toertocht die grotendeels in het donker verreden wordt. De ca. 25 en 40 km lange routes gaan door uitgestrekte bossen en landerijen in het grensgebied van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, deels buiten maar ook binnen de bebouwde kom. Uniek is dat rijders ontelbare malen de grens zullen passeren, vandaar de toepasselijke naam voor het evenement. Halverwege de rit is er een rustplaats voorzien. Onderweg komen de deelnemers op verrassende plaatsen terecht.

Het belooft wederom een waar spektakel te worden. Zo zijn er langs de route tal van activiteiten georganiseerd en fietsen de deelnemers o.a. door en om bedrijven, door koeienstallen en nog tal van andere verrassende plaatsen. Baarle’s beroemde huis met de 2 huisnummers is in de tocht opgenomen, net als meerdere unieke plaatsen in Baarle. Denk daarbij ook aan het, van de TV bekende, Café van Disco Nel. Ook zij opent de deuren graag voor deze tocht. Ook voor toeschouwers en supporters een prachtige plaats om die avond naar toe te gaan en van dit prachtige spektakel te genieten.

Plezier staat voorop

Deze toertocht is geen wedstrijd maar een evenement waar het plezier voorop staat en dus een ideale gelegenheid om het MTB-seizoen mee te beginnen. Ook voor de minder getrainde mountainbiker een ideale gelegenheid om mee te doen. De ‘fun-factor’ staat deze avond centraal. Omdat de tocht in het donker verreden wordt is voor- en achterverlichting op de mountainbike verplicht. Ook het dragen van een helm is ivm de veiligheid verplicht.

De voorinschrijving is reeds vanaf 1 juli geopend en het is nog mogelijk tot 23 september in te schrijven. In verband met de veiligheid is er een maximum aantal deelnemers vastgesteld. Schrijf dus snel in want vol=vol! Inschrijven kan via de website: www.crosstheborder.nl. Indien er na 23 september nog plaatsen over zijn is het nog mogelijk om je op de dag van de tocht aan te melden.

De MTB Nightride ‘Cross The Border’ vindt plaats op zaterdag 25 september. Vertrekken kan vanaf 19.30 tot 20.30 uur. Start en aankomst zijn bij Sporthotel Bruurs, Sportlaan 22 Baarle-Nassau. Na de tocht is hier voor renners en toeschouwers de mogelijkheid om gezellig na te kaarten onder het genot van een hapje en een drankje.

Corona

Op dit moment zijn de coronamaatregelen voor 25 september nog niet bekend. De organisatie heeft er voor gekozen om het inschrijfgeld pas te innen op het moment dat het zeker is dat de tocht door kan gaan. Zij hopen erop deelnemers en bezoekers coronaveilig te kunnen verwelkomen op zaterdagavond 25 september bij sporthotel “Bij Bruurs” aan de Sportlaan in Baarle-Nassau.

Meer info op: www.crosstheborder.nl of www.wvtourmalet.nl

Bron: WVTourmalet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen