Al wandelend genieten van de nieuwe kunstroute in Baarle

Foto: Hannelore van Even

BAARLE / ZONDEREIGEN / ULICOTEN – Vanaf zondag 2 mei 14.00 uur kan je een mooie wandeling maken doorheen Ulicoten, Zondereigen en Baarle-centrum. Op meer dan 60 plaatsen kan je genieten van kunstwerken, gemaakt door plaatselijke kunstenaars.

Tijdens deze wandeling kan je de werken bewonderen in etalages van winkels, achter ramen en in voortuinen van bewoners. Je kan kennismaken met schilderijen in diverse stijlen, installaties, textielwerken, sculpturen, keramiek, raamschilderingen…

John Boekema

In Zondereigen werkt Conny Els als geëngageerde vrijwilligster aan het project. “Ik werk al een aantal jaren mee aan de Week van Amateurkunsten in Baarle. Dit jaar hebben we de kunstroute uitgebreid. Ook bij ons in Zondereigen kan je op ongeveer 20 plaatsen terecht om kunstwerken te bewonderen.”

Frans van Rooij werkte als medewerker van het cultuurcentrum de route uit in Ulicoten. “Het is fijn dat Ulicoten dit jaar ook een eigen route heeft. Op 10 plaatsen kan je ze bezoeken. We hebben zelfs een echte blikvanger. Er hangt een bijzonder schilderij over één van de muzikanten van de muziekband Golden Earing. Meer dan welkom.”

In Baarle-centrum is de route uitgebreid met een aantal straten. Je kan je wandeling maken doorheen de Pastoor de Katerstraat, Kerkstraat en Kerkplein rond de Belgische kerk, maar verder ook doorheen de Stationsstraat en Desirée Geeraertsstraat. Willem van Gool bezocht mee de locaties. “Het was boeiend om te merken dat we zoveel enthousiaste reacties kregen vanop de locaties. Winkels, kapsalons, de slager, de bakker… ze deden allemaal mee. Ook heel wat ramen kunnen we aanbieden. Ook de buurtbewoners reageerden enthousiast.”

Rens Grooten

Alle kunstwerken kan je vanaf zondagmiddag 2 mei om 14.00 uur gaan bekijken. De kunstwerken hangen er tot en met zondag 16 mei. Wandel en geniet van zoveel talent. Bekijk alle plaatsen op www.cultuurcentrumbaarle.eu

De kunstroute 2021 is een organisatie van Toerisme Baarle, Heemkunde kring Amalia van Solms, Conny Elst en cultuurcentrum Baarle.  In samenwerking met tientallen kunstenaars, winkels en buren en beide gemeentes Baarle-Hertog en Baarle-Nassau.

Bron: Ingezonden door Cultuurcentrum Baarle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen