Ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam

Foto:

De ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam ligt ter inzage. De ontwerpvisie is het vervolg op het ‘ontwikkelperspectief voor een vitaal Chaam met een gezonde leefomgeving in 2040’. De 4 belangrijkste doelen uit het ontwikkelperspectief zijn:

  1. Chaam is in 2040 een vitaal lintdorp met een herkenbaar en gezellig centrum
  2. Chaam beschikt in 2040 over voldoende en passende ruimte voor wonen en werken
  3. De Chaamse leefomgeving is in 2040 gezond, beweegvriendelijk en klimaatadaptief
  4. In 2040 wordt het lokaal en doorgaand verkeer in Chaam op duurzame en veilige wijze afgewikkeld

De ontwerpvisie ruimtelijke ontwikkeling Chaam is de uitwerking van de ruimtelijke opgaven die volgen uit het ontwikkelperspectief. Bij het opstellen van het ontwikkelperspectief zijn inwoners uitgebreid betrokken. Dit deden we met een ansichtkaartenactie. Hierop stonden vragen over de leefbaarheid van Chaam. Met de antwoorden zijn vervolgens een aantal mogelijkheden uitgewerkt voor de toekomst van Chaam. Deze mogelijkheden zijn vervolgens weer besproken met inwoners via een onlineonderzoek.

Inloopbijeenkomsten

De ontwerpvisie ligt 8 weken ter inzage, van 26 maart tot en met 21 mei 2024. U kunt in die periode een zienswijze indienen. In deze periode toetsen we of de plannen uit het ontwikkelperspectief goed in de ontwerpvisie staan. In de officiële publicatie op overheid.nl vindt u de ontwerpvisie en hier staat aangegeven hoe u een zienswijze kunt indienen.  Tijdens 3 inloopbijeenkomsten vertellen we u graag meer over de visie en kunt u vragen stellen.

De inloopbijeenkomsten zijn op:

  • Woensdag 3 april van 20.00 uur tot 21.30 uur
  • Dinsdag 9 april 20.00 uur tot 21.30 uur
  • Vrijdag 12 april 10.00 uur tot 12.00 uur

De bijeenkomsten zijn in C.C. Taxandria, Gilzeweg 12 in Chaam. U hoeft zich niet aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen