Volgende week gecombineerde commissievergadering

Foto: www.baarle-nassau.nl

Volgende dinsdag 5 maart is er een gecombineerde vergadering van de raadscommissie Ruimte & Economie en Bestuur & Middelen. Vanwege gebrek aan bespreekpunten is er deze maand geen commissie Mens & Maatschappij. De vergadering op 5 maart begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom om deze vergadering als toehoorder bij te wonen.

Strategie Duurzaamheid

In de commissie Ruimte & Economie is eerst een presentatie over de voortgang van de Strategie Duurzaamheid. Thema’s die hierin aan de orde komen zijn energietransitie, circulariteit, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Commissieleden kunnen input meegeven voor de accenten in het proces naar de definitieve vaststelling.

Woonvisie

In de commissie Ruimte & Economie wordt ook de voortgang van de Woonvisie besproken. Het gaat hierbij om plannen die moeten zorgen voor voldoende geschikte woningen in de gemeente voor de diverse doelgroepen, zoals starters, ouderen, gezinnen en alleenstaanden. Verder bespreekt de commissie een voorstel om geld beschikbaar te stellen voor de renovatie van het Veld A van voetbalvereniging Gloria UC. Na 21 jaar is dit veld aan renovatie toe, waardoor de bespeelbaarheid verbetert.

Regionale Samenwerking

Op 5 maart is er aansluitend een vergadering van de commissie Bestuur & Middelen. In deze commissie komt onder andere een voorstel aan de orde voor een reactie op de voorgenomen plannen van het samenwerkingsverband Regio West-Brabant. In de reactie wordt onder meer aandacht gevraagd voor een goede overdracht van taken aan stedelijke regio’s, die in oprichting zijn in West- en Midden-Brabant.

Livestream

Bekijk de volledige agenda en de stukken van de gecombineerde commissie. Via deze site kunt u ook de livestream van de vergadering volgen.

Spreekrecht

U kunt gebruik maken van het spreekrecht als het gaat over onderwerpen die op de agenda staan. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden (uiterlijk voor 10.00 uur op de dag van de vergadering) door een e-mail te sturen of door telefonisch contact op te nemen met de griffie via telefoonnummer 088 382 14 14.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen