Joeri Nuijen nieuwe griffier gemeente Baarle-Nassau

Foto: baarle-nassau.nl

De gemeenteraad van Baarle-Nassau draagt Joeri Nuijen per 1 april voor als nieuwe griffier van de gemeente Baarle-Nassau.

De raadsgriffier adviseert en ondersteunt de raad en commissies. Ook verzorgt hij de informatievoorziening naar de raadsleden en de communicatie namens de gemeenteraad.

Op dit moment werkt Joeri Nuijen als vergunningsverlener evenementen op de  afdeling Veiligheid en Vergunningen van de ABG-organisatie. De ABG-organisatie is de ambtelijke organisatie voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. In zijn woonplaats Grave heeft Joeri Nuijen zelf de nodige politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan als gemeenteraadslid, euregioraadslid en commissielid.

Talentvolle opvolger

De gemeente Baarle-Nassau is blij met de keuze voor Joeri Nuijen. De gemeenteraad ziet in hem een talentvolle opvolger van de huidige griffier Herman Veraart. Met zijn enthousiasme en verbindend vermogen verwachten de raadsleden dat hij de griffie verder kan ontwikkelen en professionaliseren.

Alle vertrouwen

Ook burgemeester De Hoon-Veelenturf is blij met de aanwijzing van Joeri Nuijen tot nieuwe griffier. “Ik ken Joeri vanuit zijn huidige functie en heb alle vertrouwen in onze vernieuwde samenwerking. De griffier, de gemeentesecretaris en burgemeester vormen samen de lokale driehoek. Wij hebben samen de taak om een goede samenwerking tussen het college van B&W, de ambtelijke organisatie en de gemeenteraad te creëren.”

Lokale democratie bedienen

“En door goed samen te werken kunnen we de inwoners van de gemeente Baarle-Nassau en de lokale democratie optimaal bedienen”, meent Joeri Nuijen. “Ik kijk er naar uit de gemeenteraad maximaal te ondersteunen en die zowel bij interne als externe overleggen te vertegenwoordigen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen