Regio West-Brabant werkt samen aan verkeersnetwerk landbouwverkeer

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Samenwerken in 1 verkeersnetwerk om knelpunten op bestaande wegen voor het landbouwverkeer in vooral het buitengebied op te lossen.

De gemeente Baarle-Nassau, 15 andere West-Brabantse gemeenten, de provincie Noord-Brabant, groen- en grondorganisatie Cumela en landbouworganisatie ZLTO ondertekenden daarvoor op 21 december een overeenkomst.

Veel agrarische bedrijven

In de regio West-Brabant zijn veel agrarische bedrijven gevestigd. Deze sector brengt (land)bouwverkeer met zich mee. Dit kunnen zowel tractoren als andere machines zijn, zoals maaidorsers of graafmachines. Deze voertuigen mogen niet overal rijden. Dit leidt tot sluipverkeer en routes door woongebied. Dat zorgt op diverse plaatsen voor overlast bij bewoners en de andere verkeersdeelnemers, omdat de wegen hier niet geschikt voor zijn.

Verbetering verkeersveiligheid

Ook weggebruikers met deze voertuigen vinden deze routes ongewenst, maar hebben geen alternatieven. Het kwaliteitsnetwerk (land)bouwverkeer wordt een reeks van wegen van de gemeenten en provincie waarlangs het doorgaande (land)bouwverkeer kan rijden. Het gaat daarbij om een gesloten net zonder open eindes. Het netwerk zorgt ervoor dat het doorgaande (land)bouwverkeer zich zo ongehinderd mogelijk kan verplaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen