Cursus Politiek Actief – nog een paar plaatsen vrij!

Foto: Cursus Politiek Actief

We hebben allemaal elke dag te maken met besluiten die in de gemeente worden genomen.

Heeft u daar altijd al iets meer over willen weten? Wilt u weten hoe de besluiten worden genomen of wat een raadslid of gemeenteraad precies doet? Of bent u benieuwd naar hoe u als inwoner invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek? Misschien wilt u zelf wel politiek actief worden in onze gemeente? In januari organiseren we weer de cursus Politiek Actief. Daar krijgt u antwoord op deze en nog veel meer vragen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.

5 bijeenkomsten

We organiseren deze cursus samen met de gemeente Alphen-Chaam. De cursus is gratis en bestaat uit 5 bijeenkomsten: woensdag 10 januari, maandag 15 januari, maandag 22 januari en maandag 29 januari. Voor de 5e bijeenkomst woont u de raadsvergadering van woensdag 7 februari bij. De bijeenkomsten zijn steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op 10 en 15 januari zijn ze in het gemeentekantoor in Alphen en op 22 en 29 januari in het gemeentehuis in Baarle-Nassau.

Inhoud van de cursus

Tijdens de 5 bijeenkomsten komt het volgende aan bod:

  1. Introductie en kennismaking: uitleg over hoe een gemeente werkt. Wat is de rol van het college van Burgemeester en wethouders (B&W) en de gemeenteraad? Wie vormen het gemeentebestuur?
  2. Meer over de gemeentefinanciën, de gemeentelijke organisatie, het takenpakket van de gemeente en een kennismaking met raadsleden
  3. Hoe worden besluiten genomen, welk ‘gereedschap’ heeft een raadslid, hoe kun je zelf invloed uitoefenen?
  4. Meer over (overtuigend) debatteren
  5. Bijwonen van een raadsvergadering

Meer weten of aanmelden

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, stuur dan een e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen