Voor Elkaar Pas

Foto: Arriva

Mevrouw Op ’t Ende – Hamstra wordt volgende maand 84 jaar. Ze gaat nog graag met een vriendin op pad. Ze mag gebruik maken van de deeltaxi.

Ook heeft ze  een Voor Elkaar Pas. Met die pas kan ze gratis gebruik maken van de bus, er mag ook gratis een begeleider mee. Wethouder Van Loon vroeg haar hoe het is om de pas te gebruiken.

Hoe bevalt het?

Heel handig! Ook voor haar vriendinnen. Ze gaan nu samen met de bus naar Tilburg of Breda. Ander vervoer is dan niet nodig.

De VoorelkaarPas heeft als voordeel dat u zelf kunt bepalen hoe laat u de bus pakt. Het maakt u minder afhankelijk van de plaats de tijdssloten van het WMO-deeltaxi.

Mevrouw op ’t Ende gebruikt de pas bijvoorbeeld om naar Breda te reizen. Als ze naar het ziekenhuis moet, pakt ze liever de deeltaxi. Dan hoeft ze niet over te stappen.  Ze is heel blij dat ze nu kan kiezen uit de bus en de Wmo-deeltaxi. Het maakt haar flexibeler. Ook kan ze vaker de deur uit en zo lekker actief blijven.

Ook gebruik maken van de Voor Elkaar Pas?

Heeft u een Wmo-indicatie voor deeltaxivervoer? Dan kunt u ook een Voor Elkaar Pas aanvragen. Dat is heel makkelijk met het formulier wat u via de post heeft ontvangen. Bent u het formulier kwijt? Uw Wmo-consulent helpt u graag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen