Veelgestelde vragen over de coalitie

Foto: Gemeente Alphen-Chaam

Op donderdag 22 juni heeft GBSV bekend gemaakt zich terug te trekken uit de coalitie in Alphen-Chaam. Wellicht roept de situatie vragen bij u op. Hieronder vindt u het antwoord op een aantal veelgehoorde vragen.

Komen er nu nieuwe verkiezingen in Alphen-Chaam?
Nee, er komen geen nieuwe verkiezingen. De partijen in de gemeenteraad moeten samen komen tot een nieuw akkoord. Dat kan verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld een coalitie – of raadsbreed akkoord.

Wat gebeurt er in de tussentijd?
De dagelijkse zaken gaan gewoon door. Het is nu aan de partijen in de gemeenteraad om samen te komen tot een nieuw akkoord. De college- en gemeenteraadsvergaderingen gaan gewoon door. Alleen grote politieke besluiten zullen misschien vertraging oplopen.

Wat betekent dat voor mij?
Waarschijnlijk zult u als inwoner niet veel merken van dat er geen coalitie is. Lopende zaken gaan gewoon door. Uw WMO-verzoek of vergunningaanvraag wordt gewoon behandeld. Alleen voor grote politiek gevoelige besluiten bestaat het risico op vertraging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van ontwikkelingen?
De gemeenteraad stuurt 10 keer per jaar een nieuwsbrief uit. Op de hoogte blijven? Meld u aan via [email protected]

En de wethouders, blijven die?
Voorlopig gaat het college van B&W in dezelfde samenstelling verder. Het is nu aan de partijen in de raad om opnieuw een coalitie te vormen. Als er een nieuw akkoord is komt er ook duidelijkheid over de samenstelling van het college.

Waarom is er geen coalitie meer?
In Alphen-Chaam werkten 3 partijen samen in een coalitie: GBA, GBSV en de VVD. 1 van die partijen, GBSV, heeft zich teruggetrokken uit de coalitie.

Meer weten? Lees hier de reactie van de burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen