De Zomer van Baarle: meer dan 50 activiteiten

Foto: Cultuurcentrum Baarle

De derde editie van DE ZOMER VAN BAARLE schiet uit de startblokken. Meer dan 50 activiteiten staan op het programma. Meer dan reden genoeg om je te laten verrassen, om vakantie in eigen dorp of je buurdorp te houden. Laat je verwonderen en verrassen.

Samen met al onze partners hebben we gekozen voor een consequente programmering die voor verschillende doelgroepen veel verrassende activiteiten in petto heeft.

Elke dinsdagnamiddag

Samen met de bibliotheek Theek5 organiseren we verschillende culturele kinderactiviteiten. We starten met een vlooiencircus. In het ontdeklab kan je aan de slag met verrassende proefjes. Voorlezen doen we ook en in een workshop kan je al je creativiteit kwijt: we maken op de parking de grootste stoepkrijttekening van het land die je vanuit de lucht met een drone kan bewonderen.

Elke dinsdag- en donderdagnamiddag

Ontmoeting is één van de belangrijke pijlers van “De Zomer van Baarle”. Op deze twee namiddagen kan je een zomer lang op bezoek komen in onze tuin. Je kan de krant lezen, een spelletje spelen, een kaartje leggen, een balletje gooien op de petanquebanen… Vrije inloop met koffie, thee en fris. Eind augustus organiseren niet minder dan 5 verenigingen samen een grootse ontspanningsnamiddag met een optreden van de Brabantse zanger Tonny Wijnands.

Elke woensdagavond

Deze zomerse avonden staan in het teken van lezingen en workshops. Van een inspiratielezing Jezelf-zijn tot de kracht van zomerkruiden. Van een vurig pleidooi voor het behoud van onze sociale zekerheid tot een lezing over burn-outs met een vette knipoog. Van het ontstaan van godsdiensten tot alle geheimen over tranen. Van mantra-zingen tot de helende werking van de natuur. En we hebben een special over het wonderlijk Baarle met veel beeldmateriaal over Baarle vroeger en nu.

Elke zaterdagavond

Alle veelbelovende en verrassende concerten kan je ontdekken op zaterdagavond. Verschillende muziekstijlen, jong en gevestigd talent, talent aan de vooravond van de doorbraak, plaatselijke en landelijke muzikanten…

Thuriot en Nardozza

Italian System, de accordeon en trompet afwisselend in de begeleidende en hoofdrol. Een ode aan Astor Piazzolla.

Nine and ½

Nieuw project van David Bovée met Jan Eelen en Anton van Haver  fris, funky en soms een beetje weird. Jan Eelen, jawel de topregisseur van In de Gloria, Callboys, de Ronde…

Sloper

Cesar Zuiderwijk (wijlen Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) omringen zich met Pete Schouder en Fabio Canini. Exclusief akoestisch optreden.

Bulletproof +Anaerobic         

Stomend jong talent uit Ulicoten van soft – tot hard-rock met alles er tussen: Bulletproof. Stevig rockwerk uit Baarle: Anaerobic

Local Hero’s Band      

Gelegenheidsband met het beste professioneel muziektalent uit Baarle, eindelijk vanuit verschillende bands terug verenigd en verzameld rond Thomas Meeuwis van Go!Go!!Durango!!! Uniek en éénmalig concert.

ILA

Indrukwekkende muziek met moeiteloos de heftigste emoties op zachte, melancholische en soms dreigende klanken. Winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 van Studio Brussel. ILA zette zich heel sterk in bij vele benefiets ten voordele van de slachtoffers van de grote Turkse aardbeving recent. De zangeres heeft heel wat familie in het getroffen gebied.

Bobbi Lu + Glitterpaard

Brits-Brugse Sound Track laureaat. Pianomelodieën en diepe knisperende bassen. Invloeden van Radiohead tot FKA Twigs van Jeff Buckley tot Caroline Polacheck: Bobbi Lu.  Vijf topmusici uit 5 topbands: Mintzkov, Portland (Liefde voor Muziek), Millionaire, Wardrobe en Marble Sounds: Glitterpaard.

Kurt Vervloet+Johannes is zijn naam

Kurt brengt standup dramady met “Beter dan Elvis”. Johannes is zijn naam is het nieuwe project van Johannes Verschaeve, de zanger van wijlen The van Jets. Kronkelende Nederlandstalige teksten. Johannes schreef ook de muziek voor de tv-reeks Onder Vuur.

El Juntacadaveres

Tango, electro, hiphop, rock, reggae en latin. Feestelijke afsluiter met topmuzikanten. 

Permanent

Yoga-ochtenden

De Chinese en Japanse pleinen stromen ’s ochtends vol met mensen die hun dag beginnen met een verkwikkende ochtendsessie Yoga. Van yoga word je ontspannen en blij, het is gezond voor je hoofd, hart en lijf. Kom jij ’s ochtends ook naar onze tuin? Onze yoga-docenten staan voor je klaar. Je mag één keertje komen, twee of meerdere keren of alle sessies. Met Wendy, Nicole en Fien als docenten.

Petanquebanen

Met een zomerse sfeer, met vrienden, buren of familie een balletje gooien. Gezellig toch. Kom petanque/jeu de boules spelen op onze twee banen.

De Blikken Buik, een culturele escapewandeling

Wil je een leuke activiteit doen? Hou je van puzzels en raadsels oplossen? Ben je graag buiten actief? Dan is onze escape-outdooractiviteit echt iets voor jou. Te spelen in groepen van 4 tot 6 personen.

Je maakt een leuke alternatieve wandeling door Baarle en je ontdekt nieuwe plekjes. Wil je tips voor de raadsels? Scan dan de qr-codes met tips, gemaakt door plaatselijke kunstenaars.

Tentoonstelling

De La Salle is een middelbare school in Baarle-Nassau. Het is een kleine, moderne school waar je volop kansen en begeleiding krijgt om het beste uit jezelf te halen. In 2021 bestond de school 100 jaar. De studenten maakten een aantal kunstwerken tijdens het schooljaar. Deze eindejaarstentoonstelling kan je de ganse zomer lang in onze benedengang bewonderen.

De ZOMER van BAARLE is een project van cultuurcentrum Baarle, samen met Plus Etage, Stichting Jeugdwerk Baarle, Dorpsteam Baarle, bibliotheek Theek 5, Academie Muziek en Woord de Noorderkempen, Seniorenvereniging Baarle-Nassau, OKRA, KBO Ulicoten, Zonnebloem, Samana, muziekvereniging Sint-Remi, MOOOV Filmfestival en De la Salle.

DE ZOMER van BAARLE  wordt ondersteund door gemeente Baarle-Hertog en gemeente Baarle-Nassau, VSB Fonds, Koning Boudewijnstichting, Landstad De Baronie, ANV Algemeen Nederlands Verbond, Postcode Loterij Buurtfonds, SPJ, Jumbo Bart de Bresser, Elektriciteit Van der Pas en Avansa Kempen.

Info en reserveren warm aanbevolen via www.cultuurcentrumbaarle.eu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen