Weekend weer – mogelijk eerste officiële tropische dag

Foto: PixaBay

Een overwegend matige oostenwind blaast nog wat warmere lucht naar onze omgeving. De zon schijnt op de meeste plaatsen uitbundig, al kan in het zuiden gedurende de middag wel wat bewolking voorkomen. Het blijft overal droog en de temperatuur stijgt naar 23 graden op de Wadden tot 32 graden in delen van Brabant en Limburg.

In grote delen van Zuid-Holland en Noord-Holland wordt het 28 tot 31 graden. Op de westelijke stranden is het met 29 of 30 graden ook zeer warm.

Ben jij van plan om naar het strand te gaan? Smeer je dan goed in want de zon is met zonkracht 7 zeer sterk. Jouw onbeschermde huid kan al binnen 10-25 minuten verbranden.

Morgenavond: zonnige en warme avond
De avond verloopt nog enige tijd zonnig. De wind neemt in kracht af en wordt overwegend zwak. Met deze weersomstandigheden is het prima weer om je barbecue aan te steken. Tijdens de nacht naar zondag koelt het bij weinig wind af naar een graad of 15.

Zondag: opnieuw tropische temperaturen
Op veel plaatsen wordt het wederom tropisch warm. De zon schijnt opnieuw flink, in het zuiden komen enkele vriendelijke stapelwolken voor. Het wordt 26 graden op de Wadden tot 32 graden in Noord-Brabant en Limburg. In Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel stijgt de temperatuur naar 31 graden. Er staat een overwegend matige oostenwind.

Maandag: eerst nog zeer warm
De nieuwe week gaat zonnig en zeer warm van start met middagwaarden van 26 graden in het noorden tot 30 of lokaal 31 graden in het zuiden en oosten. Ter vergelijking: middagwaarden rond 21 graden zijn normaal voor de maand juni.

Daarna: aanhoudend droog en vrij warm
De wind draait naar het noordoosten. Dinsdag verloopt wederom zonnig met maxima tussen 26 en 29 graden. Na dinsdag komt de middagtemperatuur met 22 tot 27 graden een fractie lager uit wat lager uit, maar het blijft voorlopig vrij warm. Het weerbeeld bestaat uit flink wat zonneschijn en de kans op bui is vooralsnog klein.

Bron: weeronline.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen