Eerste Oekraïense vluchtelingen komen aan in de Paddock

Foto: Gemeente Baarle-Nassau

De gemeente Baarle-Nassau en Kampeer- en Chaletpark de Paddock  maakten in april 2023 afspraken over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Gedurende twaalf maanden biedt The Paddock gelegenheid om 50 vluchtelingen tijdelijk te huisvesten.  Op 31 mei ontvingen we de eerste vluchtelingen.

Het Rode Kruis is dagelijks aanwezig om de vluchtelingen te begeleiden.  In de komende periode ontvangen we meer vluchtelingen en groeit hun aantal naar 50 tijdelijke bewoners van de gemeente Baarle-Nassau.

Over de opvang op de Paddock

Ook Baarle-Nassau wil haar aandeel leveren om Oekraïners te huisvesten. De gemeente heeft zelf geen leegstaande locaties die dienst kunnen doen als tijdelijke opvangvoorziening voor Oekraïense vluchtelingen. Het park gaf aan naast haar reguliere recreatieve bestemming tijdelijk ook huisvesting aan te kunnen bieden voor het opvangen van vluchtelingen en maakte hierover afspraken met de gemeenten.

Heeft u vragen over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen? Neem dan contact op met de gemeente via 14 013 of [email protected]. We staan u graag te woord.

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen