Dream Academy – Na iedere behandeling voel ik mij ontspannen en slaap ik heerlijk!

Foto: Dream Academy

In hun praktijk merken Johan en Marjolijn van Dream Academy Coaching steeds meer dat veel jongeren en volwassenen uit verbinding zijn met hun gevoel en veel met hun verstand benaderen. In je hoofd leven – een overlevingsstrategie – is voorbijgaan aan je emoties en gevoelens. Dat kan voor overmatig piekeren, stress, boosheid en hoofd- en buikpijn zorgen.  Met Reiki – een natuurlijke Japanse helingsmethode – kun je je lichaam weer in balans brengen.  

Reiki-wat? “Reiki is een natuurlijke Japanse helingsmethode,” legt Marjolijn uit. “Een reiki behandeling bestaat uit het doorgeven van energie via de handen, die in verschillende posities op het geklede lichaam worden gelegd. Het is lastig om in woorden en beelden uit te leggen. Je moet het gewoon ervaren. Toch is het iets wat wij allemaal van nature doen, bijvoorbeeld als je je knie stoot en automatisch erover wrijft om de pijn te verlichten.”

Gewoon nietsdoen

Reiki heeft een positief, helend effect op lichaam, geeft, emoties en spirituele ontwikkeling.  Marjolijn: “Na de kennismaking, bespreken we kort wat je met de sessie wilt bereiken, hoe je je aan het einde van de sessie wilt voelen en of je ergens last hebt in je lichaam. Je gaat op de bank liggen, onder een deken en sluit je ogen. Tijdens een sessie van half of heel uur, doorloop ik 15 handposities. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, je mag het gewoon ontvangen in een sfeer van rust en ontspanning. Tijdens een burn-out ben ik zelf met Reiki in  aanraking gekomen. Ik sliep niet meer,  was erg emotioneel en onzeker. De Reiki behandelingen hebben mij veel rust gebracht, een onbewust proces op gang gebracht en hebben evenwicht op meerdere vlakken hersteld.”

“Meer rust in mijn hoofd”

Lisa (14) was altijd erg gespannen en onrustig voor haar proefwerken. Daardoor lukte het haar vaak niet zo goed om zich te concentreren tijdens het leren. Vlak voor een proefwerkperiode kwam zij voor een paar aaneengesloten Reiki behandelingen bij Marjolijn. “Ik merkte ’s avonds dat mijn hoofd een stuk rustiger was en ik beter in slaap kon vallen.”

De energie die tijdens een behandeling wordt overgedragen, is niet met het blote oog zichtbaar. Toch kun je het wel met je andere zintuigen waarnemen. “Ik voel dat het warm wordt bij mijn hoofd en mijn hart als ik bij Marjolijn ben,” zegt Matthijs (11), die vaak last heeft van boosheid. “Als ik boos ben, dan weet ik niet wat ik denk en voel. Dat voelt niet fijn. Daar heb ik nu minder last van.”

Complementaire therapie

Reiki hoort tot de alternatieve geneesmethode en is geen vervanging voor de traditionele geneeskunde. Wanneer je klachten ervaart ga je dus altijd eerst naar de dokter. Toch wordt in landen als de VS, UK, Spanje, Portugal en Australië in ziekenhuizen Reiki ingezet als complementaire therapie. Patiënten geven aan dat Reiki behandelingen helpen bij pijnbestrijding en symptoomvermindering voor aandoeningen als stress, angsten, hoofdpijnen, chronische constipatie en diverse (sport)blessures.

Wil jij dat ook ervaren? Kijk hier eens: Meer ontspanning met Reiki (dream-academy.nl)

Meer informatie: 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen