Veteranendag Alphen-Chaam zaterdag 8 juli

Foto: Gemeente Alphen-Chaam

Elke laatste zaterdag van juni is er de Landelijke Veteranendag in Den Haag. Daarmee bedankt Nederland de veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

In juli organiseren wij altijd een lokale Veteranendag. Hiermee bedanken we de veteranen die in onze gemeente wonen. Dit jaar doen we dat op zaterdag 8 juli.

Uitnodiging

59 veteranen (in en uit dienst) uit onze gemeente staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut. Zij hebben van ons een persoonlijke uitnodiging voor 8 juli gekregen. Bent u veteraan, maar staat u niet ingeschreven bij het VI en wilt u wel aanwezig zijn op 8 juli? Graag. Meld u dan aan. U hoeft namelijk niet bij het Veteraneninstituut ingeschreven te zijn om aanwezig te mogen zijn. We ontmoeten graag zo veel mogelijk veteranen die dag. Ook jongere veteranen zijn van harte welkom. Meldt u zich uiterlijk 16 juni aan door een mail te sturen naar [email protected].

Programma

We beginnen om 09.15 uur met de ontvangst door burgemeester Lieke Schuitmaker en een kopje koffie/thee met iets lekkers. Daarna bezoeken we het Kasteel van Breda. We krijgen daar een rondleiding. Hierna lunchen we gezamenlijk. Wij zorgen voor vervoer.

Wie is veteraan?

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en hebt u gediend voor een militaire operatie, bij een vredesmissie of in een oorlog? Denk daarbij aan de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Maar ook aan de missies in bijvoorbeeld Cambodja, Ethiopië, Angola, Haïti en voormalig Joegoslavië. Dan bent u veteraan en van harte welkom.

Geen brieven van ons meer ontvangen?

U krijgt van ons een brief als u staat ingeschreven bij het Veteraneninstituut heeft aangegeven brieven van de gemeente te willen ontvangen. Wilt u dit niet meer? Neem dan contact op met het Veteranenloket via [email protected].

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen