Opnieuw vallen Baarlese ondernemers in de prijzen

Foto: Gemeente Baarle-Nassau

Millstone 100 Rye Whiskey is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste Rye Whiskey in de wereld. Dit heeft nog geen enkele whiskydistilleerderij in de wereld ooit gepresteerd.

Elk jaar worden in Londen de beste whisky’s ter wereld gekozen door een vakkundige jury tijdens de World Whiskies Awards. In de klasse waarin de Nederlandse whisky uit Baarle-Nassau als winnaar werd uitgeroepen deden 1400 whisky’s uit de hele wereld mee. Een bijzondere prestatie van het familiebedrijf Zuidam Distillers dat vanuit onze unieke enclavegemeente topkwaliteit levert. Proficiat!

Onze felicitaties gaan ook uit naar Jumbo Bart en Katja de Bresser uit Baarle-Nassau. Zij ontvingen de gedeelde tweede prijs voor beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland 2023-2024. Ze scoorden hoge punten met het personeelsbeleid. De jury van het Vakcentrum, de vakvereniging, waardeerde vooral hun aandacht voor de jonge medewerkers waarbij ze ook de ouders van de jongeren betrekken.

Topprestatie

Hans van Tilborg, wethouder economische zaken: ‘Baarle-Nassau biedt ondernemers zoals de families Zuidam en De Bresser goede kansen en een inspirerende omgeving. Dat blijkt vooral uit de waarderingdoor de verschillende vakjury’s maar ook uit het jaarlijkse onderzoek Toplocaties van EW en Bureau Louter. Daarin worden de economische prestaties in gemeenten en regio’s vergeleken. De op zes na kleinste gemeente van Nederland bereikte de 91-ste positie op de ranglijst van economische Topprestaties 2022.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen