Weekend weer: Veel wolken, lokaal wat motregen

Foto:

Zaterdag is er veel bewolking met af en toe wat lichte regen. Zondag verloopt zo goed als droog met flink wat ruimte voor de zon. Vanaf volgende week krijgen we te maken met een beduidend minder zacht en rustiger weertype.

Vanavond in de vroege avond komen lokaal enkele opklaringen voor, maar al snel wordt vanuit het westen de bewolking opnieuw dikker. Dit gaat gepaard met een neerslaggebied dat lichte regen met zich meebrengt. Vooral in het zuiden en westen valt geregeld wat regen of motregen. In het oosten en noordoosten blijft het overwegend droog en komen enkele opklaringen voor. Wind staat er nauwelijks bij minima die tijdens opklaringen uitkomen rond een graad of 4. Onder bewolking liggen de minima rond 7 graden.

Morgen: opnieuw bewolkt
De eerste dag van het weekend verloopt wederom overwegend bewolkt en verspreid over het land valt af en toe wat regen. De middagtemperatuur stijgt naar 7 tot lokaal 10 graden. Hierbij waait een veelal zwakke tot matige wind uit verschillende richtingen.

In de nacht naar zondag trekt een wat actiever neerslaggebied zuidoostwaarts over het land. Hierdoor gaat het tijdelijk verspreid over het land opnieuw regenen. De minima liggen rond een graad of 5.

Meer ruimte voor de zon
Zondag doet zijn naam eer aan. Na een periode met veelal grijze en bewolkte dagen gaan we vandaag op uitgebreide schaal de zon te zien krijgen. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op veruit de meeste plaatsen blijf het droog. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige noordwestenwind, 3-5 Bft, wordt het een graad of 8.

Maandag: droog en minder zacht
De eerste dag van de nieuwe week krijgen we te maken vrij rustig winterweer. Het blijft de hele dag droog en we hebben te maken met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Bij een afnemende wind ligt de temperatuur iets lager vergeleken met voorgaande dagen. Overdag wordt het een graad of 6.

De dagen daarna: voortzetting rustig en zonnig weertype
Het droge en zonnige weertype blijft in de nieuwe week nog wel even standhouden. De temperatuur stijgt overdag veelal naar 4 tot 6 graden. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal licht. Tijdens flink heldere nachten kan het landinwaarts lokaal ook matig vriezen. Veel wind staat er niet en in de ochtenduren is soms ook mist mogelijk.

Bron: Weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen