Weekendweer: blijft het winters?

Foto: PixaBay

Stevige sneeuwbuien trokken vandaag over het land en in het midden, zuiden en zuidoosten kleurde het wit. De meeste sneeuw viel in het oosten van Noord-Brabant en in Limburg

De laatste buien verlaten aan het begin van de avond het uiterste zuiden van het land en vanuit het noorden komen opklaringen het land in. Het gaat op grote schaal licht vriezen en daardoor kan het vocht op de wegen bevriezen. Vooral daar waar niet gestrooid wordt kan het glad zijn. Ook door sneeuwresten kan het nog glad zijn, vooral in woonwijken.

Het weekendweer ziet er prima uit voor wie lekker naar buiten gaat voor een wandeling of fietstocht. Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Vooral in de ochtend is de lucht strakblauw. Wel is het dan vrij koud met temperaturen enkele graden onder het vriespunt.

Lokaal vriest het 5 graden. Een warme winterjas, sjaal en handschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe.

In de middag verschijnen er enkele wolkenvelden, maar neerslag wordt niet verwacht. Doordat er weinig wind staat voelt het niet kouder aan dan de thermometers aangeven. Het wordt uiteindelijk 1 graad in het oosten van het land en 4 graden langs de westkust en op de Waddeneilanden. Temperaturen van een graad of 6 zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Mix van wolken en zon
Na een koude nacht met temperaturen tussen 0 en -4 graden is er op zondag wat meer bewolking. Toch schijnt ook dan van tijd tot tijd de zon. Het wordt opnieuw 1 tot 4 graden met de laagste temperaturen in het oosten en zuidoosten en de hoogste in de kustgebieden. Opnieuw staat er weinig wind en dat nodigt weer uit voor een lekkere winterse wandeling.

Zondagavond neemt in het oosten de bewolking toe en lokaal kan een vlokje sneeuw naar beneden dwarrelen. Veel stelt dit waarschijnlijk niet voor.

Later in de week wisselvallig
Na het weekend is het maandag en dinsdag nog winters met in de nacht lichte vorst en overdag temperaturen een paar graden boven nul. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid geleidelijk weer toe en wordt het ook langzaam wat zachter.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen