Weekend weer: Wisselvallig en zacht

Foto:

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt. Tijdens deze opklaringen kan het afkoelen naar een graad of 6. Komende nacht is het overal bewolkt en trekken opnieuw enkele buien over het land. Verspreid over het land gaat het enige tijd regenen bij een veelal matige tot aan zee soms (vrij) krachtige zuidwestenwind. Onder bewolking wordt het niet veel kouder dan een graad of 9. In de loop van de nacht wordt het vanuit het zuidwesten weer droog.

Morgen: eerst af en toe zon, later enige tijd regen
Zaterdag is het weerbeeld lange tijd vrij aangenaam met veel ruimte voor de zon. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en dit gaat gepaard met een neerslagzone die van west naar oost over het land trekt. Het blijft zeer zacht met maxima rond 11 graden. In de namiddag en in de vroege avond regent het enige tijd. Hierbij staat een matige tot aan zee soms krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar zondag wordt het op de meeste plaatsen droog. Het koelt niet veel verder af dan een graad of 7.

Zondag: vanaf de middag flink wat regen
Aanvankelijk is het droog waarbij me te maken hebben met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt een graadje minder zacht dan voorgaande dagen maar met maxima rond 10 graden is het nog steeds ronduit zacht voor de tijd van het jaar. In de loop van de middag heeft de bewolking de overhand gekregen en vanuit het zuidwesten trekt een neerslagzone over het land. In de avond regent het op uitgebreide schaal en hierbij kan het soms flink doorplenzen. Hierbij staat een matige tot aan zee soms krachtige wind uit het zuiden.

Aanhoudend wisselvallig en zacht
Ook na het weekend verandert er voorlopig weinig aan het wisselvallige weerbeeld. Het is een komen en gaan van regengebieden. Hierbij kan het vooral op dinsdag flink gaan regenen. In het begin van de week daalt de temperatuur iets naar maxima rond 7 of 8 graden. Vanaf woensdag komen we weer in de warme lucht terecht en zien we opnieuw temperaturen die oplopen tot ruim boven 10 graden.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen