Definitief prijsplafond krijgt een hoger maximum voor stroom en lagere tarieven

Foto: PixaBay

Voor consumenten is er een definitief prijsplafond voor gas en stroom vastgesteld, meldt RTL Nieuws. Straks betaal je voor gas een maximumprijs van 1,45 euro per kubieke meter, met een verbruiksplafond van maximaal 1200 kuub per jaar. Voor stroom geldt maximaal 0,40 euro per kWh met een jaargebruik van maximaal 2900 kWh.

Dat bevestigen bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Het kabinet verwacht dat het ruimere prijsplafond 23,5 miljard euro zal kosten. Er werd eerder al rekening gehouden met een bedrag van 10 tot 15 miljard.

Hoger plafond stroom
Het kabinet liet eerder weten een prijsplafond in te stellen tot een jaarlijks verbruik van 2400 kWh stroom en 1200 m3 gas. Stroom krijgt in het definitieve pakket dus een hoger plafond.

Verandering maximumtarieven
Daarnaast zijn de maximumtarieven veranderd. De definitieve maximumprijs voor stroom daalt van 70 cent naar 40 cent. Zo kunnen mensen die geen gas verbruiken meeprofiteren van het plafond.

Radar liet zien hoe de eerdere versie van het prijsplafond nadelig kon uitpakken voor mensen die een warmtepomp hadden geïnstalleerd. Zo zou Rita twee keer zoveel betalen aan energie omdat ze van het gas af is. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de uitzending.

Verbruikslimiet gas ongewijzigd
Het verbruikslimiet voor gas is niet gewijzigd. Daarentegen is het maximumtarief iets gedaald, van 1,50 naar 1,45 per m3.

Bron: radar.avrotros.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen