Adje Langen-de Jong exposeert in het gemeentehuis

Foto: Gemeente Baarle-Nassau / Adje Langen-de Jong

Van 28 september 2022 tot eind januari 2023 is er in de hal van het gemeentehuis in Baarle-Nassau een nieuwe expositie met ‘Textielkunst’ te zien. Deze keer van mevrouw Adje Langen-de Jong uit Prinsenbeek. U kunt de expositie bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Fascinatie

Adje is 40 jaar werkzaam geweest als kleuterleidster. Na haar opleidingen voor Vakleerkracht Handvaardigheid en Tekenen en Textielwerkvormen is ze zichzelf gaan verdiepen en ontwikkelen in tekenen, textiel/naaldkunst en beeldontwerp.

Ze was als klein kind al gefascineerd door de Wol-mand, Naaidoos en Lappenkist van haar moeder. Door deze fascinatie wilde zij met al die materialen al heel jong aan de slag. Haar moeder gaf daarvoor alle gelegenheid en heeft haar veel geleerd.

Textielkunst

In materialen en voorwerpen onder de noemer ‘afval of niet meer te gebruiken’ ziet Adje heel veel mogelijkheden. Zij ‘schildert’ met wol, katoen, jute, plasticdopjes, koffiecups enz. Van deze materialen en voorwerpen maakt zij kunstobjecten ‘Textielkunst’. Door het gebruik van verschillende technieken is haar textielkunst zeer divers. Deze manier van werken is een ontdekkingstocht met een verrassend resultaat.

Tekeningen

Naast het werken met textiel en aanverwanten maakt Adje ook graag tekeningen. De tekeningen hebben een eigen karakter, een zelf ontwikkelde stijl. Ze begint met een ‘lijnenspel’. Daarin ziet zij figuren die verder worden uitgewerkt tot vogels, vissen, gezichten enz. De tekeningen ‘groeien onder haar handen’.

Bron: Gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen