Doorkomst Ronde van Spanje op zondag 21 augustus 2022

Foto: Gemeente Alphen-Chaam / Baarle-Nassau

Het is bijna zover! La Vuelta (Ronde van Spanje) doorkruist morgen 21 augustus  onze gemeente tijdens de etappe Breda-Breda. Maak er vooral een feestje van en geniet van dit spektakel. Maar houd als inwoner ook rekening met tijdelijke wegafsluitingen en een parkeerverbod langs de gehele route.

Straten en doorkomsttijden Baarle-Nassau en Baarle-Hertog
De doorkomst door Baarle-Nassau en Baarle-Hertog heeft betrekking op de volgende straten (op volgorde van doorkomst, reclamekaravaan verwacht rond 12.15 uur, renners rond 13.15 uur): Bredaseweg – Hoogbraak – Chaamseweg – Nieuwstraat – Singel – Sint Annaplein – Alphenseweg

De straten in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog zijn op zondag 21 augustus 2022 afgesloten van ongeveer 11.30 uur tot ongeveer 14.30 uur.

Straten en doorkomsttijden Strijbeek, Chaam en Alphen

De derde etappe op 21 augustus komt langs:

  • Strijbeek en Chaam: (reclamekaravaan verwacht rond 12.00 uur, renners rond 13.00 uur): Strijbeekseweg – Goudbergseweg – Oude Bredasebaan – Meerleseweg – Bredaseweg – Dorpsstraat – Baarleseweg
  • Alphen: (reclamekaravaan verwacht rond 12.30 uur, renners rond 13.30 uur): Alphenseweg N260 – Baarleseweg – Raadhuisstraat – Goedentijd N260 -Gilzerweg N260

De straten in Strijbeek en Chaam zijn afgesloten van ongeveer 11.15 uur tot ongeveer 14.15 uur. De straten in Alphen zijn afgesloten van ongeveer 11.45 uur tot ongeveer 14.45 uur. De hulpdiensten kunnen altijd over het parcours.

Parkeerverbod
Langs de hele route is er een parkeerverbod van zaterdag 20 augustus 21.00 uur tot en met zondag 21 augustus 18.00 uur van kracht. Dit betekent dat er geen auto’s of andere voertuigen op de weg of in de parkeervakken langs het parcours mogen staan.

Spelregels
We moeten ons met z’n allen houden aan de spelregels van de organisatie van de Ronde van Spanje voor nevenactiviteiten. Zo is direct naast, op of boven het parcours niets toegestaan. Ook het fietspad en de stoep naast het parcours moeten altijd vrij blijven (in verband met loopstromen en crowd management). En er zijn meer zaken die we voor moeten leggen aan de organisatie of die bij voorbaat al niet zijn toegestaan. Stuur ons daarom altijd een mail als u van plan bent iets te organiseren: [email protected].

Meer informatie en bereikbaarheid
Wilt u meer weten over de doorkomst van de Vuelta in onze gemeente en de bereikbaarheid van Baarle-Nassau of Alphen-Chaam?

  • Kijk dan voor Baarle-Nassau op

www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-baarle-nassau of op www.baarle-nassau.nl/vuelta

  • Voor Alphen-Chaam 

www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-alphen-chaam of op www.alphen-chaam.nl/vuelta

La Vuelta Holanda
Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus rijden de renners door de provincies Utrecht en Noord-Brabant met een klein uitstapje naar België (Baarle-Hertog). Op www.lavueltaholanda.com staat alle informatie over de eerste drie etappes en het randprogramma.

La Vuelta: we maken er samen een feestje van!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen