Doe mee aan de Bijenlandschap fotowedstrijd 2022

Foto: PixaBay

Tot 14 juni kunt u meedoen aan de Bijenlandschap fotowedstrijd. Stuur uw prachtigste foto’s van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap in. Wie meedoet aan de fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Bijenlandschappen. Hiermee kunt u op een leuke en waardevolle manier het werk steunen dat bijen en bestuivers verzetten.

Onmisbaar

Wethouder Hans van Tilborg: “Bijen zijn onmisbaar voor mens en dier. Om biodiversiteit te stimuleren is ons groenbeleid gericht op bijvriendelijke beplanting en hebben we ons maaibeleid aangepast. Goed om te zien dat ook steeds meer inwoners hun tuinen aantrekkelijker maken voor bijen. Ik hoop dat er uit onze gemeente veel mooie inzendingen komen voor deze fotowedstrijd die ons verbeterde bijenlandschap tot uitdrukking brengen.”

Samenwerking

Gemeente Baarle-Nassau is aangesloten bij Bijenlandschap West-Brabant. Hierin werken sinds 2017 maar liefst 39 partijen (en het netwerk groeit!) samen aan een aaneengesloten netwerk van leefgebieden voor bijen (honingbijen en wilde bijen) en andere bestuivers. Naast gemeenten zijn dat waterschappen, natuurbeheerders, bedrijven, agrarische natuurverenigingen, kabel- en leidingbedrijven en vrijwilligersorganisaties. “Dat doen we omdat het voortbestaan van vele soorten bijen en bestuivers onder druk staat terwijl deze insecten heel belangrijk zijn voor onze voedselproductie en de biodiversiteit”, aldus de wethouder.

Meer weten over de fotowedstrijd? Kijk dan op www.bijenlandschapwestbrabant.nl. U kunt hier uw mooiste foto’s uploaden en delen via de sociale media.

Bron: gemeente Baarle-Nassau

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen