Nieuwe kunstroutes en tentoonstelling cultuurcentrum

Foto: Cultuurcentrum Baarle

Vanaf zondag 24 april 14.00 uur kan je een mooie wandeling maken doorheen Ulicoten en Baarle-centrum. Op meer dan 40 plaatsen kan je genieten van kunstwerken, gemaakt door plaatselijke kunstenaars.

Die dag opent de tentoonstelling van de crea-cursisten in het cultuurcentrum eindelijk terug met tientallen werken.

Kunstroutes
Tijdens deze kunstwandeling kan je de werken bewonderen in etalages van winkels, achter ramen en in voortuinen van bewoners. Je kan kennismaken met schilderijen in diverse stijlen, installaties, textielwerken, sculpturen, keramiek, raamschilderingen…
In Baarle-centrum is de route uitgebreid met een aantal straten. Je kan je wandeling maken doorheen de Pastoor de Katerstraat, Kerkstraat en Kerkplein rond de Belgische kerk, maar verder ook doorheen de Stationsstraat en Desirée Geeraertsstraat. In Ulicoten is de kunst-route geconcentreerd in “Den Dries”, een enthousiaste wijk. Ook daar kan je een fraaie wandeling maken langsheen kunstwerken.

Tentoonstelling crea-cursisten
De tentoonstelling van de crea-cursisten was jarenlang een vaste waarde tijdens “De Week van de Amateurkunsten”. Door corona konden we deze expo niet meer organiseren. Maar in 2022 eindelijk en in vol ornaat terug. Cultuurcentrum Baarle biedt diverse creatieve cur-sussen aan met ervaren docenten. Deze lente maken ze samen in de benedengang en enkele lokalen terug die tentoonstelling. Ze presenteren fier de resultaten: keramiek, aquarel, schilderijen…
Op zondag 24 april om 14.00 uur ben je welkom op de feestelijke openingsreceptie. We zorgen voor een lekker hapje en een bibberend drankje.

Later op de agenda
In Zondereigen presenteert de werkgroep een tentoonstelling in café Schuttershof op zaterdag 7 en zondag 8 mei. Later daarover nog veel meer.

Week van de Amateurkunsten
Al deze activiteiten kaderen in de Week van de Amateurkunsten in Baarle.

Praktisch

  • Kunstroute in Ulicoten en Baarle-centrum, vanaf zondag 24 april t/m zondag 15 mei.
  • Tentoonstelling crea-cursisten, vanaf zondag 24 april tem vrijdag 13 mei
  • cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7, Baarle
  • www.cultuurcentrumbaarle.eu
Foto: Cultuurcentrum Baarle
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen