Kunstenaars gezocht voor kunstroute WAK

Foto: Cultuur Centrum Baarle

Maak je beeldhouwwerken? Maak je schilderijen? Maak je kunstinstallaties? Maak je keramiek? En wil je je kunstwerken wel eens tonen aan een breder publiek?

Eind april organiseren we, samen met een heleboel partners terug een kunstroute.
We brengen kunst tot bij de mensen door van etalages en ramen een openluchtmuseum te maken.

Concept
Achter de ramen van huizen kan je je kunstwerken tentoonstellen. Vorig jaar deden bijna alle winkels op de route in Baarle mee en ook heel wat buren. We maken als het ware een museum in de straat. Jouw kunstwerken matchen we met een raam/winkeletalage en zijn zo zichtbaar voor alle voorbijgangers. We zorgen voor een goede plek waar je kunstwerk terecht komt.

We willen twee routes maken:
– Baarle-centrum: rondom de St Remigiuskerk en op de as tussen deze Belgische Kerk en het cultuurcentrum: Kerkstraat, stukje Desirée Geeraertsstraat en Pastoor de Katerstraat, Stationsstraat.

– Centrum Ulicoten

In Zondereigen kan je mee werken aan een plaatselijke tentoonstelling in café Schuttershof.

Dit kost je als deelnemer niks en is dus gratis. Je enthousiasme en engagement is meer dan voldoende. We zorgen voor een goede promotie van deze kunstroute. We brengen alle deelnemende kunstenaars en buren/winkels mee in beeld via onze website, socials en reportages in de plaatselijke pers.

Timing
Op zondag 24 april willen we de kunstroute starten. Je kunstwerken hangen dan ten laatste klaar. Als het coronagewijs mag, plannen we een bruisende opening, maar dat hangt van de maatregelen af. De kunstroute willen we drie weken laten duren, dus tot en met zondag 15 mei.

Aanmelden kan per route.
Doe dit ten laatste op zondag 10 april.

Praktisch

WAK Baarle is een organisatie van cultuurcentrum Baarle en Toerisme Baarle, in samenwerking met de gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau en vele kunstenaars.

Bron: Cultuur centrum Baarle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen