Consorto Etero in concert in Belgische Sint Remiguskerk

Foto: Cultuurcentrum Baarle

Consorto Etero is een nieuw muziekensemble met talentvolle muzikanten met bakken ervaring in de oude muziekscène. De coronatijd bracht hen samen en er ontstond een boeiend muziek-programma: “Muziek voor Margaretha”.

Cultuurcentrum Baarle haalt hen naar Baarle voor een uniek concert in de Belgische Sint Remiguskerk.

 Jole De Baerdemaeker, Johanna Lambrechts, Liam Fennelly en Adelheid Glatt; allemaal muzikanten die al veel ervaring hebben opgebouwd in de oude muziekscène. Ze hebben de coronatijd gebruikt om een nieuw ensemble op te richten: CONSORTO ETEREO. Zij voeren samen een zoektocht in de oude muziek. Dit op basis van hun gemeenschappelijke waarden op vlak van samenspel en uitvoeringspraktijk. Ze organiseren concerten waarin klassieke muziek en jong talent centraal staan. Hun passie voor de historische uitvoeringspraktijk, het musicologisch onderzoek bracht hen samen en resulteerde in een dynamisch ensemble dat, naargelang het repertoire, met wisselende bezettingen voor de dag komt

‘Muziek voor Margaretha’ is het eerste programma van dit nieuwe ensemble. De chansons die zij brengen, zijn allemaal van Franco-Vlaamse componisten. Voor dit concert hebben ze samen de chansons die voor koningin Margaretha van Oostenrijk geschreven werden onder de loep genomen. Na vele intense repetities, presenteren zij een gevarieerd programma van drie- en vierstemmige Franco-Vlaamse polyfonie uit de chansoniers van het Mechelse hof van Savoye.

Sopraan Jole De Baerdemaeker studeerde ook aan de conservatoria van Maastricht, Den Haag en aan het Mozarteum in Salzburg. “Ik specialiseerde me in het Franco-Vlaamse Chansonrepertoire waarnaar ik al verschillende jaren intensief onderzoek verricht. Momenteel doctoreer ik aan de Universität Mozarteum te Salzburg. Dit ensemble zal de komende jaren een spreekbuis vormen om mijn nieuwe nieuwste bevindingen te laten weerklinken en te toetsen aan de manier van samenspelen.”

Om de muziek van dit ensemble volledig tot zijn recht te laten komen, is er besloten om het concert door te organiseren in de Sint Remigiuskerk te Baarle Hertog, een perfecte locatie voor dit concert. Het programma wordt op een boeiende manier ingeleid door Jole De Baerdemaecker.

Meer informatie:

  • Concert CONSORTO ETEREO
  • Vrijdag 18 maart 2022
  • Sint Remigiuskerk, Kerkplein 8, Baarle-Hertog
  • Aanvang 20.00 uur
  • Entree: € 15
  • Info en reserveren: www.cultuurcentrumbaarle.eu
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen