Wandel mee op 20 februari voor Stichting Xenia’s Wish!

Foto:

Deze stichting is opgericht door Xenia Gounalakis. Xenia had kanker en is op 13 mei 2020 overleden aan de gevolgen van deze ziekte. Tijdens haar ziekteproces heeft zij alles uit het leven gehaald. Zo had ze leuke uitjes met vriendinnen.

Er ontstond een grote wens bij Xenia, een stichting oprichten die jongvolwassenen die kanker hebben of leven met de gevolgen daarvan, een weekendje weg aanbieden. Zonder ouders maar met vrienden en vriendinnen. Even zonder zorgen, gewoon samen lol hebben en mooie herinneringen maken. Xenia wilde dat haar spaargeld gebruikt zou worden om een stichting op te richten die haar wens uit zou laten komen. Op 15 december 2020 was de stichting een feit! Inmiddels hebben er al meerdere jongeren die moeten dealen met kanker, of de gevolgen daarvan, een mooi weekend weg gehad. De stichting is geheel afhankelijk van sponsors en donaties. Zo heeft RCN het Grote Bos, vakantiehuisjes beschikbaar gesteld en daarbij ook nog eens de ontbijtjes geregeld.

Om nog meer ernstig zieke jongeren een weekendje weg aan te kunnen bieden gaat stichting Xenia’s Wish een wandeltocht organiseren. Deze tocht wordt gehouden op 20 februari. Op 21 februari is Xenia haar geboortedag en op 20 februari wordt daar bij stil gestaan. Vanaf 14:00 uur tot 16:00 uur kan er gewandeld worden. Het vertrekpunt is vanaf het ouderlijk huis van Xenia aan de Loveren 10 te Baarle-Nassau. De route is ongeveer drie kilometer lang en komt langs diverse punten waar Xenia graag kwam.

Zo kunt u bij Brownies & Downies een lekkere kop warme chocolademelk kopen met een heerlijke brownie erbij. Bij brasserie Den Engel kunt u een lief papieren engeltje knutselen en hier een mooie wens opzetten. Deze kan later in de kerk geplaatst worden en hier kunt u een kaarsje bij kopen. In de kerk zijn diverse koren aanwezig. U kunt hier luisteren naar kamerkoor Terpander en het Jongerenkoor Baarle.

U kunt zich hier tevens inschrijven om vriend van stichting Xenia’s Wish te worden. Ook worden hier onder andere pennen en wenssteentjes te koop aangeboden. De vrijwilligers van de stichting geven u graag uitleg over hoe u vriend van de stichting kan worden en wat er precies met uw donatie gedaan wordt.

Bij lunchroom de Groene Vlinder kunt u op de foto met mooie vlindervleugels. Alles wat u deze dag koopt, van een foto met de vleugels tot een kaarsje in de kerk daarvan gaat de opbrengst naar de stichting Xenia’s Wish. U helpt dus direct ernstig zieke jongeren aan een fantastisch weekend weg met vrienden/vriendinnen!

Vanaf 14:00 tot 16:00 uur lopen er ook vlinders rond in Baarle-Nassau. Laat u verrassen!

Schrijf je in!

Bron: Stichting Xenia’s Wish

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen