Gemeente Alphen-Chaam – Het Brabants Afval Team (BAT) haalt voortaan uw afval op

Foto:

De gemeente Tilburg, afdeling het BAT, werkt nauw samen met gemeenten in de regio. Vanaf 1 januari 2022 is er ook een samenwerking met onze gemeente. Dit betekent dat het Brabants Afval Team (BAT) uw huishoudelijk afval inzamelt.

U ziet voortaan de wagen van het BAT door uw straat rijden; verder verandert er niets. Het BAT haalt uw afval op zoals dat op de afvalkalender staat. U kunt de afvalkalender aanhouden. Eventuele meldingen over bijvoorbeeld een niet geleegde container kunt u rechtstreeks bij de gemeente doen via onze website www.alphen-chaam.nl/afval of telefonisch via 14 013.

Inwoners van het buitengebied moeten de containers op een bepaalde manier aanbieden. Zij hebben daarover een brief gekregen.

Wethouder Frank van Raak: “Het BAT is een grote inzameldienst die kwaliteit en robuustheid biedt. Bovendien zijn er goede ervaringen vanuit de regio. Ik ben dan ook erg blij met de samenwerking en zie de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet.”

“Ik ben blij dat Alphen-Chaam kiest voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van BAT”, vult wethouder Bas van der Pol (gemeente Tilburg) aan. “Het partnerschap is een mooie stap in het verder verstevigen van de brede samenwerking in de regio.”

Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen