Allereerste Ezel-ambulance rijdt vanuit Baarle-Nassau!

Foto: Stg. de Ezelshoeve

Vanaf 15 december ’21 rijdt er vanaf Baarle-Nassau ook een dierenambulance. Specifiek voor ezels weliswaar, maar een echte dierenambulance met alles erop en eraan.

Stichting DierenLot en stichting de Ezelshoeve zijn hiervoor een samenwerking aangegaan, naar aanleiding waarvan DierenLot een ambulance ter beschikking stelt aan de Ezelshoeve. Aangezien ezels van een ander formaat zijn dan de vele dieren die de landelijke dierenambulances ophalen en wegbrengen is ook de ambulance van een ander formaat.

In dit geval is het een Fiat Ducato H20, een grote bus die volledig omgebouwd en aangepast is naar ezeltransporteur. Alles wat nodig is om ezels te vervoeren is in de bus aanwezig en voor de ezels die de bus niet in willen zit er zelfs een lier in, waardoor de ezels voorzichtig en geleidelijk naar binnen gemotiveerd kunnen worden.

Stichting de Ezelshoeve is ongelofelijk blij met deze dierenambulance omdat dit een extra stap in de toekomst is voor de stichting. In 17 jaar zijn er zo’n 400 ezels vervoerd door de oprichters van de stichting: Jacqueline en P-P van den Berg. Dit komt omdat zij de enigen zijn met een E-rijbewijs, die ook met levende have durven te rijden. Met deze bus mogen vrijwilligers in bezit van een B-rijbewijs al rijden en hierdoor is het afhalen en doorplaatsen niet langer afhankelijk van de oprichters.

In de bus kunnen vier ezels tegelijkertijd vervoerd worden en de bus beschikt over een trekhaak, waarmee de trailer van de Ezelshoeve getrokken kan worden. “Hierdoor kunnen we in één keer acht ezels vervoeren en dit is met name voor grotere activiteiten en evenementen een voordeel, maar ook wanneer we ineens grotere aantallen ezels moeten ophalen,” meldt Jacqueline blij.

Vandaag kregen we op het Arkel Christmas Station de sleutel overhandigd door André Donker, ambassadeur van Dierenlot.

De ambulance zal vrijdag 17 december voor de eerste keer ingezet worden, wanneer er twee ezels uit oost-Brabant opgehaald moeten worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen