Wilt u meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 met een nieuwe politieke partij?

Foto:

Dan kunt u tot en met 20 december 2021 de partijnaam laten registreren. Na registratie kan de partij met die naam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De naam van de partij komt dan bovenaan de kandidatenlijst en op het stembiljet te staan.

Ook zonder geregistreerde partijnaam kan een nieuwe partij meedoen aan de verkiezingen. Maar dan met een ‘blanco lijst’, zonder naam. Kijk voor meer informatie over het registreren van een partijnaam op www.baarle-nassau.nl/informatie-voor-politieke-partijen./ www.alphen-chaam.nl/informatie-voor-politieke-partijen 

Laat kandidatenlijsten vooraf controleren

Nieuwe partijen moeten op 31 januari 2022 hun kandidatenlijsten inleveren. Deze lijsten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarom is het goed om de lijsten vooraf te laten controleren door Team Burgerzaken. Dit kan op afspraak tijdens de voor inlever-momenten:

  • Dinsdag 21 december 2021 (9.00 uur – 17.00 uur)
  • Maandag 10 januari 2022 (9.00 uur – 17.00 uur)

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 14 013. U kunt op één of op beide voor inlever-momenten langskomen, en dit is niet verplicht.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met Team Burgerzaken van de gemeente. Dat kan per e-mail naar [email protected] of bel naar 14 013. Of kijk op www.baarle-nassau.nl/informatie-voor-politieke-partijen/ www.alphen-chaam.nl/informatie-voor-politieke-partijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen